BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol OPEC toplantısı öncesi kazançlarını sürdürdü----

Petrol OPEC toplantısı öncesi kazançlarını sürdürdü

Petrol OPEC toplantısı öncesi kazançlarını sürdürdü
09 Eylül 2019 - 10:59 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, OPEC ve ortaklarının bu haftaki toplantısı öncesi yükselişini dördüncü güne taşıdı.

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın yeni enerji bakanının göreve gelmesi ile arz kontrolü politikasını muhtemelen bağlı kalacağı spekülasyonunun güçlendiği bir ortamda, OPEC ve ortaklarının bu hafta üretim kısıntılarına uyum konusunu görüşecekleri toplantıya hazırlanmaları ile birlikte kazançlarını dördüncü güne genişletti.

Vadeli petrol kontratları geçen hafta yüzde 2.6 yükseldikten sonra yüzde 1.2 değer kazandı. İki gün devam edecek OPEC + Ortak Teknik Komite toplantısı Çarşamba günü başlayacak

. Birleşik Arap Emirlikleri enerji bakanı, toplantıda tüm üyelerin taahhüt ettikleri üretim kısıntılarına uymaları için baskı yapılacağını, ancak üretim kısıntılarını daha da derinleştirme yönünde bir tavsiye olmayacağını kaydetti. Suudi Arabistan kralı Salman, Enerji Bakanı Khalid Al-Falih'i görevden aldı ve yerine oğullarından biri olan Prens Abdulaziz bin Salman'ı getirdi.

Petrol, daralan ABD ham petrol stokları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD ekonomisinde resesyon olacağına ilişkin endişeleri yatıştırma çabasının talep görünümünü iyileştirmesinin ardından Cuma günü üst üste ikinci haftayı da kazançla geçti. Rusya'dan bir yetkili, Al-Falih'in görevden alınmasına karşın ülkesinin Suudi Arabistan ile kritik iffitakını sürdürmek istediğini kaydetti.

Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, hazırladığı notta, "Genel hava, görevden alınan enerji bakanı Khalid Al-Falih'in 2016'dan bu yana fiyatlar üzerinde etkili olamadığı şeklinde," dedi ve "Yeni bakanın arz sıkılaşmasını hızlandırabileceği ve bunun da fiyatları yükseltebileceği spekülasyonu var" değerlendirmesinde bulundu.

Ekim vadeli batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 68 sent yükselerek Londra saati ile 08:04'te varil başına 57.20 dolara çıktı. Kontrat Cuma günü 22 sent yükselerek 56.62 dolardan kapandı.

Kasım vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 65 sent ya da yüzde 1.1 değer kazanarak varil başına 62.19 dolara ulaştı. Kontrat dört hafta üst üste yükseldi. Küresel gösterge Brent petrolü, Kasım vadeli WTI'a kıyasla 5.10 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)