BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrol, Omikron ve Çin beklentileriyle yükselmeye devam ediyor----

Petrol, Omikron ve Çin beklentileriyle yükselmeye devam ediyor

Petrol, Omikron ve Çin beklentileriyle yükselmeye devam ediyor
13 Aralık 2021 - 10:33 www.finansgundem.com

Petrol, Omikron varyantının korkulduğu kadar kötü olmadığına dair yeni verilerin ortaya çıkması ve Çin’in önümüzdeki yıl parasal genişleme uygulayacağına dair öngörülerle yükselişine devam etti.

Ekonomistler, Çin’in 2022 için en önemli hedefleri arasında ekonomiyi istikrara kavuşturmak olduğunu açıklaması sonrası 2022 başından itibaren parasal genişleme politikası uygulayacakları tahmininde bulundu. Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin’den gelen bu açıklama ile piyasalardaki iyimser beklentilerin güçleneceği tahmin ediliyor.

Batı Teksas vadelileri geçtiğimiz ekimden beri yükselişle kapadığı ilk hafta yüzde 8,2 artış gösterdikten sonra yüzde 1,6 daha yükselerek Omikron kaynaklı kayıplarının yarısını geri aldı. Irak petrol bakanı Pazar günü yaptığı açıklamada Omikron varyantının küresel petrol talebine korkulduğu kadar etkisi olmadığını belirtti.

Petrol birkaç haftalık düşüşle ayı piyasasına girmesinin ardından dikkate değer bir geri dönüş sergilemişti. Asya ülkeleri stratejik rezervlerini piyasaya sunma planlarını henüz uygulamaya başlamamışken, piyasalar bu hamlenin ve Omikron kaynaklı seyahat kısıtlamalarının arz ve talep üzerindeki potansiyel etkilerini anlamaya çalışıyor. Citigroup geçtiğimiz hafta yaptığı tahminde Brent Petrol için önümüzdeki sene tahminini Omikron endişeleri nedeniyle varil başına 2 dolar düşürmüştü.

Omikron endişelerinin en kötü senaryodan uzaklaştığını belirten Vanda Insights kurucusu Vandana Hari ise, “Omikronun daha bulaşıcı olduğuna dair şüphe yok fakat en kötü senaryo olan hastaneye yatış ve ölümlerde ani artışların olacağı endişesi azalmaya başladı. Petrolün hala yükselebileceği bir alan var” yorumunda bulundu.

Ocak vadeli Batı Teksas Petrolü, Nymex piyasasında yüzde 1,3 artışla 72,63 dolara yükseldi.

Şubat vadeli Brent Petrol Londra Ice Futures Europe piyasasında yüzde 1,2 artışla 76,06 dolara yükseldi.

TPAO'ya petrol arama ruhsatı verildi

 

Brent petrolün varil fiyatı 70 doların altına düştü

 

Türkiye'nin petrol ithalatı azaldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)