BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrol Ofisine 3 dev talip oldu----

Petrol Ofisine 3 dev talip oldu

Petrol Ofisine 3 dev talip oldu
10 Kasım 2016 - 18:57 www.finansgundem.com

OMV'nin satışa çıkardığı Petrol Ofisi'ne ikinci tur teklif verenler arasında Saudi Aramco, SOCAR ve OPET bulunuyor. Saudi Aramco dünyanın en büyük petrol ihracatçısı konumunda yer alıyor.

Avusturyalı petrol şirketi OMV'nin satışa çıkardığı Petrol Ofisi için üç şirket teklif verdi. Bloomberg ajansında yer alan habere göre, ikinci tur teklif verenler arasında Saudi Aramco,SOCAR ve Koç Holding'in ortak olduğu OPET bulunuyor. Kaynaklara dayandırılan haberde HSBC'nin Saudi Aramco'ya danışmanlık yaptığı ifade edildi.

1941 YILINDA KURULDU
2010'da Avustruya merkezli enerji şirketi OMV, Doğan Grubu'nun elinde bulunan hisselerin tamamını satın alarak şirketin yeni sahibi oldu. OMV Şubat 2016'da Petrol Ofisi'nin hisselerinin tamamının satılması için süreci başlattığını açıkladı

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ BÜYÜĞÜ
Petrol Ofisi, akaryakıt sektöründe Türkiye'nin en büyük ikinci özel sektör şirketi konumunda bulunuyor. Petrol Ofisi, yaklaşık 2 bin akaryakıt istasyonu, 1 madeni yağ fabrikası, 11 akaryakıt, 3 LPG dolum terminali, 19 havaalanı ikmal ünitesi ve yaklaşık 1,17 milyon metreküpü aşan depolama kapasitesiyle faaliyet gösteriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)