BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol Ocak'tan bu yana en büyük aylık kazancına yöneldi----

Petrol Ocak'tan bu yana en büyük aylık kazancına yöneldi

Petrol Ocak'tan bu yana en büyük aylık kazancına yöneldi
28 Haziran 2019 - 10:58 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, iki kritik toplantı öncesi Ocak ayından bu yana en büyük aylık kazancına yöneldi

ABD ile İran arasındaki gerginlik ve ABD'de ham petrol stoklarındaki düşüş, petrol fiyatlarını Ocak ayından bu yana en büyük aylık kazancını gerçekleştirmeye yöneltti, ancak önümüzdeki birkaç günde yapılacak iki önemli toplantı rallinin devam edip etmeyeceğini belirleyecek.

Vadeli petrol kontratları New York'ta düştü ve böylelikle Haziran ayındaki kazanç yüzde 11'e indi. Yatırımcılar, ABD ve Çin liderlerinin ticaret savaşını sonlandırma konusunda ilerleme sağlamak için Cumartesi günü Osaka'da yapacakları toplantıya odaklandı. Ardından OPEC ve ortakları, yılın kalan kısmında üretim seviyelerini belirlemek için Pazartesi ve Salı günü Viyana'da bir araya gelecek.

Ticaret savaşında dolayı küresel ekonomik görünüme ilişkin artan endişeler Nisan ayı sonlarında petroldeki ralliyi durdurmuş ve Orta Doğu'da petrol tankerlerine düzenlenen saldırıların fiyatları yükseltmesine kadar yüzde 20'nin üzerinde bir düşüş getirmişti. ABD Başkanı Donald Trump bu hafta yaptığı açıklamada Çin mallarına daha fazla tarife uygulayacağı tehdidinde bulunurken, müzakerelerin yeniden başlaması ile birlikte diğer bir ateşkes için anlaşma sağlanabileceğine dair umutlar var. Öte yandan, analistlerin çoğu Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) üretim kısıntılarını yılın kalan kısmına uzatmasını bekliyorlar.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Howie Lee, "Piyasa şimdilerde çok temkinli, zira çok önemli iki olay art arda gerçekleşecek," dedi ve "En azından ticaret savaşına bir ara verilirse ve OPEC ve ortakları üretim kısıntılarını uzartırsa, ham petrol fiyatları daha da yükselebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Ağustos vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 25 sent düşerek, Singapur saati ile 11:47'de varil başına 59.18 dolara indi. Kontrat bu hafta şimdiye dek yüzde 3.1 ve Haziran ayında yüzde 10.6 yükseldi.

Ağustos vadeli Brent petrolü, Londra merkezli IC Futures Europe piyasasında, 27 sent ya da yüzde 0.4 düşerek varil başına 66.28 dolara indi ve bu ay yüzde 2.8 değer kazandı. Ağustos kontratının vadesi Cuma günü dolacak. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 7.09 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)