BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrol lisanslarına yeni kriter----

Petrol lisanslarına yeni kriter

Petrol lisanslarına yeni kriter
08 Ekim 2013 - 11:00 www.finansgundem.com

Petrol piyasasında faaliyet göstermek için başvuranlardan artık yeni bir beyan istenecek

Petrol piyasasında faaliyet göstermek üzere rafinerici, işletme, dağıtıcı, taşıma gibi bazı konularda lisans başvurusu yapılırken, başvuru sahibinden hakkında kaçakçılık fiilleri nedeniyle mühürleme, adli takibat, ödenmemiş idari para cezası ile kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmadığına ilişkin beyan istenecek.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK)  "Petrol Piyasasında Lisans Başvurusu Açıklamaları Hakkında Kurul Kararı'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre; rafinerici, işletme, dağıtıcı, taşıma, serbest kullanıcı ve bayilik lisansları başvuruları yapılırken, başvuru sahibinden kaçakçılık fiilleri nedeniyle mühürleme, adli takibat, ödenmemiş idari para cezası ile kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmadığına ilişkin beyan talep edilecek.
Halka açık hisse oranı belirtilecek
Dernek, vakıf ve kooperatifler tarafından yapılan lisans başvurularında, sadece yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile yetkililere ilişkin bilgilere yer verilecek. Başvuru sahibinin halka açık şirket olması halinde, beyanda halka açık hisselerin sahiplerine ilişkin bilgiler bulunmayacak ancak halka açık hisse oranı ayrıca belirtilecek. Ortaklar, yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile yetkililer beyanı, gerçek kişiler tarafından yapılan lisans başvurularında aranmayacak. 
Yeni düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılan başvurular, başvuru tarihinde yürürlükte bulunan mevzuata göre sonuçlandırılacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)