BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol krizinde Suudilerden önemli karar----

Petrol krizinde Suudilerden önemli karar

Petrol krizinde Suudilerden önemli karar
10 Mart 2020 - 13:16 www.finansgundem.com

Aramco, 1 Nisan'dan itibaren petrol arzını sürdürülebilir kapasitesinin üzerine çıkaracak

Suudi Arabistan'ın devlet petrol şirketi Saudi Aramco <2222.SE> petrol üretici ülkelerin üretim  kısıtlamasından vazgeçmesinin ardından ham petrol üretimini günde 12.3 milyon varile yükselteceğini açıkladı. 

Şirketin CEO'su Amin Nasser, şirketin Nisan ayında "azamisürekli üretebileceği seviye olan 12 milyon varilin 300,000 varil üzerinde" üretim yapacağını, 1 Nisan'dan itibaren üretim artışını müşterilerine arz olarak yansıtayacağını belirtti.

Aramco, geçen ay günde 9.7 milyon varil petrol üretiyordu.

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ise, Rus haber ajanslarında yer alan açıklamasında Rus şirketlerin petrol arzını günde 300,000 varil artırabileceğini ifade etti.

Suudi Arabistan'ın fiili liderliğindeki Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile Rusya'nın liderliğindeki örgüt üyesi olmayan ülkeler üç yıldır OPEC+ adı altında birlikte hareket ederek üretimlerini gönüllü olarak kısmışlardı. 

Ancak günde 2.1 milyon varil petrolü piyasadan çekerek fiyatları yükselmesini sağlayan anlaşmanın uzatılması için geçen hafta yapılan görüşmeler Rusya'nın üretimi daha da kısmayı kabul etmemesi üzerine başarısız oldu ve taraflar anlaşmadan vazgeçti.

Petrol fiyatları bunun üzerine %30 düştü.

Rusya'dan "petrol fiyatlarının toparlanması aylar alacak" öngörüsü

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)