BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol karışık "ticaret" haberleri ile geri çekildi----

Petrol karışık "ticaret" haberleri ile geri çekildi

Petrol karışık ticaret haberleri ile geri çekildi
11 Kasım 2019 - 11:32 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin karışık haberlerin etkisi ile 7 haftanın zirvesinden düştü

Petrol fiyatları, yatırımcılar dikkatlerini ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki ilerlemeye ilişkin karışık sinyallere çevirirken, Hong Kong'da artan şiddet olaylarının finans piyasalarının tümünde havanın bozulmasına yol açması ile birlikte yedi haftanın en yüksek seviyesinden geri çekildi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, geçen hafta yüzde 1.9 yükseldikten sonra yüzde 0.9 kadar düştü. ABD Başkanı Donald Trump, ticaret görüşmelerinin "çok iyi" gittiğini söyledi, ancak ABD'nin Çin'e uygulanan tarifelerin ne kadarını geri almaya hazır olduğu yolundaki haberlerin ise doğru olmadığını kaydetti. Hong Kong'da işlem gören hisse senetleri, polisin Pazartesi sabahı sokak çatışmlarında iki kişiyi vurduğuna ilişkin haberlerin ardından Asya'daki düşüşlere öncülük etti.

Petrol fiyatları, dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin'in sınırlı bir ticaret anlaşmasına oldukça yaklaşması ve geçen hafta açıklanan verilerin ABD ve Çin ekonomilerinde iyileşme olduğunu işaret etmesinin etkisi ile Ekim ayı başından bu yana yüzde 9 civarında ralli yaptı. Bu iyimser hava hedge fonlarının pozisyonlarına da yansıdı. Bu fonların Batı Teksas petrolündeki (WTI) net uzun pozisyonları (yükseliş beklentisi ile açılan pozisyonlar) üst üste üçüncü haftada da arttı. Öte yandan, Wood Mackenzie Ltd., OPEC ve ortaklarının gelecek ay üretim kısıntılarını hafifçe artırmasının "oldukça yüksek bir ihtimal" olduğunu kaydetti.

AxiTrader'ın Asya Pasifik piyasa stratejisti Stephen Innes, hazırladığı notta, "Yatırımcıların ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki hızlı değişikliklere tutsaklığı devam ediyor," dedi ve "Ancak nihayetinde asıl önemli olan ekonomik veriler ve bu cephede durum düzeliyor" değerlendirmesinde bulundu.

Aralık vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 48 sent ya da yüzde 0.8 düşerek Singapur saati ile 12:03'te varil başına 56.76 dolara geriledi. Kontrat Cuma günü yüzde 0.2 yükselerek 57.24 dolar ile 24 Eylül'den bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Ocak vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, geçen hafta yüzde 1.3 değer kazandıktan sonra yüzde 0.9 düşerek varil başına 61.95 dolara indi. Küresel gösterge Brent petrolü, aynı vadeli WTI'a kıyasla 5.18 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)