BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol iyimser havayla toparlandı----

Petrol iyimser havayla toparlandı

Petrol iyimser havayla toparlandı
26 Ağustos 2019 - 16:07 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD ile Çin arasındaki ticaret gerginliğinin çözüm bulabileceğine ilişkin iyimserliğe bağlı olarak toparlandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Pekin’in Washington'a anlaşmazlıkların çözümü için çağrı yaptığını ve bu çağrı ile Çin’in "bir anlaşma yapmak istediğini" ilk kez hissettiğini vurguladı.

Gelişmeler üzerine, Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0.81 artışla 59.76 dolara, ABD hafif petrolünün fiyatı da yüzde 0.89 artışla, varil başına 54.64 dolara yükseldi.

ABD ile Çin ticaret savaşında yükselen gerilimin, küresel ekonomide durgunluk endişesini artırmasıyla, erken saatlerde petrol fiyatları düşerken, altın yeniden yükselişe geçmişti. Brent ham petrolünün varil fiyatı 58.24 dolara kadar gerilerken, yeniden 1,500 doların üzerine yükselen 1 ons altın da 1,554 doları gördü.

ABD ile Çin'in ithal ürünlere uyguladıkları gümrük vergilerinde misilleme yapmaları, küresel hisse fiyatlarını da aşağıya çekince, güvenli liman altına talep yeniden canlandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)