BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrol için rota kırdık----

Petrol için rota kırdık

Petrol için rota kırdık
13 Ekim 2013 - 07:48 www.finansgundem.com

Türkiye, enerji ithalatını azaltacak formülü Afganistan ve Afrika'da buldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile TPAO bürokratları yaklaşık bir yıldır devam eden temaslar kapsamında geçtiğimiz günlerde Afganistan’a gitti. Hürryet'in haberine göre, TPAO’nun Afganistan’da yabancı bir şirketle yüzde 40 ortak olacağı bölgede 60 milyon dolarlık yatırımla aramalara başlayacak. Libya için de yeni bir strateji ortaya konacak. Bu kapsamda yabancı şirketlerin özelikle siyasi nedenlerle çekildiği sahalar satın alınacak.
ABD ve Kanada’ya kayagazı eğitimine giden enerji bürokratlarının yeni hedefi ise 2023 yılına bu üretimlerden yıllık 6 milyar dolar gelir elde etmek. TPAO, yoğun kaya gazı rezervi tespit edilen Trakya ve Güneydoğu’daki kuyularda çatlatmalı üretim operasyonu yapmaya başladı. Başta Trakya ve Güneydoğu olmak üzere Türkiye genelinde 4,6 trilyon metreküp kaya gazı rezervi olduğu tahmin ediliyor. Karadeniz ve Akdeniz’de petrol ve doğalgaz aramalarında kullanılmak üzere 260 milyon liraya alınan Barbaros Hayrettin Paşa da rotasını Kıbrıs’a çeviriyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)