BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol için rekor fiyat tahmini----

Petrol için rekor fiyat tahmini

Petrol için rekor fiyat tahmini
17 Aralık 2021 - 10:20 www.finansgundem.com

Ünlü Yatırım bankası Goldman Sachs analistleri, rekor talep arzı aşarsa petrolün varil başına 100 dolar olmasının muhtemel olduğunu belirtiyor



Goldman Sachs Group Inc.'e analistlerine göre, arz ilavelerinin rekor talebe ayak uyduramayacak kadar yavaş olması beklenirken, 2023'te petrolün varil başına 100 dolar olması göz ardı edilemez.

Enerji Araştırmaları Başkanı Damien Courvalin, bankanın temel tahmininin Brent'in gelecek yıl ve 2023'te 85 dolar seviyelerinde kalacağı yönünde olmasına rağmen, ya sondaj firmaları için daha yüksek maliyet enflasyonu yoluyla ya da beklenmedik bir arz açığının fiyatların talebe zarar verecek kadar yükselmesine neden olursa, üç haneli rakamları kırabileceğini bildirdi.

Yukarı yönlü riskler, fiyatların bu yıl % 40'tan fazla artmasından sonra bile Goldman'ın petrol konusunda neden yükselişini sürdürdüğünün altını çiziyor.

Banka, son satışların, omikron ile ilgili kısıtlamalara ilişkin gereksiz endişeler nedeniyle abartılı olduğunu savunuyor .

 Courvalin, "Güçlü talep karşısında yetersiz arz var. Projeleri finanse etmek için daha yüksek sermaye maliyetinin üstesinden gelmek için petrol fiyatları daha yüksek olmalı." dedi.

 Son 10 dolarlık düşüş, üç ay boyunca günde 5 milyon varillik bir talep kaybıyla fiyatlandırmaya eşdeğer. Courvalin, hükümetlerin omicron'a şimdiye kadar yeni kısıtlamalardan daha fazla testle yanıt verdiği için, bunun muhtemelen bir aşırı tepki olduğunu aktardı.

Petrol zengini kentte akaryakıt krizi yaşanıyor

 

Goldman ve JPMorgan’dan primlerde süper artış

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)