BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol fiyatlarında tedbir düşüşü----

Petrol fiyatlarında tedbir düşüşü

Petrol fiyatlarında tedbir düşüşü
22 Ocak 2021 - 17:23 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’de, geçtiğimiz yıl Kovid-19’un dünyaya yayıldığı, yeni yıl tatilinin yaklaşmasıyla salgın tedbirlerinin sıkılaştırılması sebebiyle petrol fiyatları talep endişeleri etkisiyle yüzde 2 düştü.

Petrol fiyatları geçtiğimiz hafta, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü ve müttefiklerinin (OPEC+) üretim kısıntılarını şubat ve mart aylarında da sürdürme kararı almalarıyla 55 doları aşmış ve son 11 ayın zirvesine yükselmişti.

Brent petrol yüzde 2,66 düşüşle varil başına 54,61 dolardan, ABD Hafif petrolü (WTI) ise yüzde 2,8 düşüşle varil başına 51,32 dolardan işlem görüyor.

Petrol ürünleri brokerlık şirketi PMV’den borsacı Stephen Brennock, endişelerin en büyük kaynağı olarak Çin’de artan Kovid-19 vakalarını işaret ederek, “Artan vakalar küresel petrol talebinin belirleyicisi olan Çin’in kısa vadeli tüketim öngörülerini aşağı yönlü etkileyecek” diyor.

Çin’in petrol talebinin 2020 yılının sonlarında toparlanması ile yukarı yönlü hareket eden petrol fiyatları, artan Kovid-19 vakaları karşısında alınan tedbirler ve ABD ve Avrupa’dan gelen talebinde düşük kalmasının da etkisiyle kazandığı ivmeyi kaybetti.

Shanghai’de iki ay sonra yeniden Kovid-19 vakalarına rastlanması üzerine, Çin vatandaşlarına genellikle milyonlarca çalışanın memleketini ziyaret ettiği yeni ay yılı tatilinde seyahat etmeme uyarısı yaptı.

Uluslararası derecelendirme kuruşu Fitch Ratings uzmanları dünyanın pek çok bölgesinde Kovid-19 tedbirlerinin sıkılaştırılmasının yılın ilk çeyreğinde petrol talebini olumsuz etkileyeceğini belirtiyorlar.

Diğer yandan petrol piyasaları, ABD petrol sektöründen gelen, stoklarda 1,2 milyon varillik düşüş beklentisine rağmen 2,6 milyon varillik artış açıklamasından da olumsuz etkilendi.

Altının kilogramı 441 bin liraya geriledi

Petrol stok verileri öncesi geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)