BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol fiyatları son 7 haftanın zirvesini gördü ----

Petrol fiyatları son 7 haftanın zirvesini gördü

Petrol fiyatları son 7 haftanın zirvesini gördü
11 Temmuz 2019 - 10:08 www.finansgundem.com

Petrol Fiyatları, Meksika Körfezi'nde olası kasırga endişesi ve ABD'de ham petrol stoklarındaki düşüşle birlikte 7 haftanın zirvesine çıktı.

Petrol fiyatları, Meksika Körfezi'nde ham petrol üretiminin yaklaşık üçte birinin olası bir kasırga öncesi kesilmesi ve ABD'de ham petrol stoklarının beklenenden daha fazla düşmesinin ardından son yedi haftanın en yüksek seviyesinden kapanmasından sonra yükselişini sürdürdü.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Çarşamba günü yüzde 4.5 yükselerek Mayıs'tan bu yana ilk kez varil başına 60 doların üzerinde kapanmasının ardından yüzde 0.7 kadar yükseldi. BP Plc ve Chevron Corp. gibi büyük üreticileri, bu hafta kasırgaya dönüşebilecek fırtına nedeniyle üretim tesislerindeki çalışanlarını tahliye etti. ABD ham petrol stoklarının dört haftadır düşmesi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın ABD merkez bankasının faiz indirimine hazırlandığını işaret etmesi yukarı yönlü hareketi destekledi.

Tokyo'da Rakuten Securities Inc. emtia analisti Satoru Yoshia, "Petrol piyasaları, kasırgalar ve yüksek benzin talebi gibi yaz dönemine özel faktörlerden destek buluyor," dedi ve ABD'nin faiz indirimine gideceğine ilişkin beklentiler ve Orta Doğu'daki tansiyonun da fiyatları desteklediğini sözlerine ekledi.

Ağustos vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 23 sent ya da yüzde 0.4 yükselerek Londra saati ile 07:23'te varil başına 60.66 dolara çıktı. Fiyatlar erken saatlerde 40 sent kadar yükseldi. Kontrat Çarşamba günü 22 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesinden kapandı.

Eylül vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 22 sent ya da yüzde 0.3 yükselerek varil başına 67.23 dolara ulaştı. Kontrat Çarşamba günü yüzde 4.4 yükselerek 29 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviye olan 67.01 dolardan kapandı. Küresel gösterge Brent petrolü, Ağustos vadeli WTI'a kıyasla 6.50 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)