BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol fiyatları vaka sayısındaki artışlarla geriledi----

Petrol fiyatları vaka sayısındaki artışlarla geriledi

Petrol fiyatları vaka sayısındaki artışlarla geriledi
14 Ocak 2021 - 08:21 www.finansgundem.com

Korona virüs vaka sayılarındaki artış son dönmemde yükseliş eğilimi gösteren petrol fiyatlarını gerilemesinde etkili oldu

ABD'de petrol stoklarının azaldığına işaret eden verilere ve Çin’in güçlü dış ticaret verilerine rağmen petrol fiyatları geriledi. Fiyatların gerilemesinde korona virüs vakalarında global olarak görülen artışın talebe ilişkin yarattığı kaygılar etkili oldu.

 ICE'de Brent petrolü bu sabah 55,82 dolar/varil seviyesine kadar geriledi ve şu sıralarda düne göre 17 cent düşüşle 55,89'dan işlem görüyor. Batı Teksas petrolü de 11 cent kayıpla 52,80 dolar/varil seviyesinde.

Analistler, ABD'de ham petrol stokları gerilese de benzin,  damıtılmış ürün stoklarının artmasının, rafinerilerin Ağustos ayından bu yana görülen en yüksek kapasite ile çalışmalarının piyasa üzerinde baskı yarattığını ifade ediyorlar.

Bunun yanı sıra Çin'de yeni Kovid-19 vakalarının son 10 ayın en yüksek seviyesine çıkması ve salgının yayılmasını önlemek için uygulamaya konan tedbirler de fiyatlar üzerinde etkili oldu.

Ancak analistler, ABD'de Seçilmiş Başkan Biden'in korona virüs salgınının vurduğu ekonomiyi desteklemek için bugün açıklaması beklenen teşvik paketinin petrol fiyatlarına destek vereceğinden umutlular.

Dolar ve euro güne hafif alıcılı başladı

 

ABD'de Kovid-19 kaynaklı günlük ölümlerde rekor seviye

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)