BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol fiyatları İran tankerindeki patlama sonrası yükselişi hızlandırdı----

Petrol fiyatları İran tankerindeki patlama sonrası yükselişi hızlandırdı

Petrol fiyatları İran tankerindeki patlama sonrası yükselişi hızlandırdı
11 Ekim 2019 - 09:08 www.finansgundem.com

OPEC'in aylık raporunda Aramco saldırısı nedeniyle yıllık ortalama üretimin düştüğü belirtildi. Raporla birlikte Brent petrol fiyatı 59.26 dolara yükseldi. Cidde Limanı açıklarında İran tankerindeki patlama ile yükseliş hızlandı

Ham petrol fiyatları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) aylık raporlarını açıklamasının ardından yüzde 1.0’ın üzerinde yükseldi. Sabah saatlerinde Suudi Arabistan'ın Cidde Limanı açıklarından bir İran tankerinde meydana gelen patlama sonrası fiyatlardaki yükseliş de hızlandı. 

OPEC raporunda, Suudi Arabistan’ın petrol saha ve tesislerine yapılan saldırıların ardından kartel üretiminin düştüğüne dikkat çekildi ve 2019 yılı ortalama günlük petrol talebinin 30.7 varil olarak yukarı yönlü güncellendiği açıklandı.

OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo, Aralık ayında gerçekleşecek görüşmelerde üretim kesintisinin artırılabileceği söyledi ve ABD’yi, OPEC üyeliri ile Rusya ve petrol üreticilerinin oluşturduğu "OPEC+" anlaşmasına katılmaya çağırdı.

Gelişmelerin ardından, Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 16 sent artarak 59.26 dolara, ABD hafif ham petrolünün varil fiyatı da 16 sent artarak 53.71 dolara yükseldi.

TANKER PATLAMASI

İran'a ait petrol tankerindeki patlamanın ardından Brent petrolünün varil fiyatı 87 cent artışla 59,97 dolar seviyesine, Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da 72 cent artışla 54,27 dolar seviyesine yükseldi.

İran petrol tankerinde patlama ve yangın

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)