BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol fiyatları 20 doların altına geriledi----

Petrol fiyatları 20 doların altına geriledi

Petrol fiyatları 20 doların altına geriledi
30 Mart 2020 - 08:37 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, korona virüs nedeniyle talebin düştüğü bir ortamda arzın artması ile birlikte 17 yılın en düşüğüne geriledi. NYMEX ham petrol 20 doların altına gerilerken brent petrol 23 dolara kadar çekildi.

Petrol fiyatları, korona virüs için karantina tedbirlerinin dünyanın en büyük ekonomilerinde artması ve buna bağlı olarak, arzın artmakta olduğu bir ortamda talebin hızla düşmesinin etkisi ile 17 yılın en düşük seviyesine indi.

Vadeli petrol kontratları Londra'da yüzde 7.6 düşerek Kasım 2002'den beri en düşük seviyesine inerken, New York ham petrolü varil başına 20 doların altına geriledi. Fiziki petrol piyasaları, virüs kısıtlamalarının talebi azalttığı ve Suudi Arabistan ve Rusya'nın piyasa payını genişletmek için üretimi artırarak fiyat savaşına girmesi ile birlikte fiyatların rekor çeyrek dönem düşüşünü gerçekleştirmeye hazırlandığı bir ortamda, ham petrol depolamakta zorluk çekiyor.

Suudi Arabistan Cuma günü yaptığı açıklamada, Moskova ile üretim kısıntıları ya da üreticilerden oluşan OPEC + koalisyonunu genişletme hakkında temas kurmadığını açıkladı. Rusya da, Enerji Bakan Yardımcısı Pavel Sorokin'in 25 dolar seviyesindeki petrol fiyatının rahatsızlık verici olduğunu, ancak ülke üreticileri için bir felaket olmadığını söylemesi ile birlikte geri adım atmayacağını işaret etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)