BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol firması Aker ASA'dan 'Bitcoin' hamlesi----

Petrol firması Aker ASA'dan 'Bitcoin' hamlesi

Petrol firması Aker ASA'dan 'Bitcoin' hamlesi
09 Mart 2021 - 13:01 www.finansgundem.com

Bitcoin'e yatırım yapmaya hazırlanan Norveç'in 180 yıllık şirketi Aker ASA, ortaklarına yolladığı bilgilendirme notunda, özellikle Bitcoin'e yatırım yapmak için yeni birimin kurulma çalışmalarının başladığı yönünde bilgi verildi.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Kjell Inge Rokke imzalı açıklamasında, 58.6 milyon dolar yatırımla kurulacak birime "Seetee AŞ" adı verildiği belirtildi. Notta ayrıca, Seetee biriminin, açık kaynaklı Bitcoin ödeme sunucularını çalıştırmaya başladığı ve likit varlıklarını Bitcoin'de tutacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

"[Seetee], tıpkı 1990'ların başından beri internetin yaptığı gibi, önümüzdeki birkaç 10 yılı şekillendirecek bir sektörün tam da ortasında konumlanıyor. Seetee, bildiğimiz şekliyle hayatı itmek, çekmek ve dürtmek için açık bir çağrıyı temsil ediyor."

Seetee ayrıca, Bitcoin tabanlı uygulamalara ve finansal altyapıya odaklanan bir şirket olan Blockstream ile de bir anlaşma imzaladı.

Soros da Bitcoin yatırımı yaptı

 

Bitcoin ne kadar oldu? Kripto para piyasasında son durum...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)