BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol düştü, rubleyi de düşürdü----

Petrol düştü, rubleyi de düşürdü

Petrol düştü, rubleyi de düşürdü
08 Ağustos 2019 - 08:46 www.finansgundem.com

ABD-Çin “ticaret savaşları” sonrası piyasalarda yeniden başlayan panik havası, iki ülkeden gelen ılımlı mesajların ardından durulurken, petrol fiyatlarındaki belirsiz gidişat rubleye dair endişeleri de artırdı.

Petrol fiyatlarında bir güne sığan yüzde 5'lik sert düşüş sonrası, 56 dolara kadar geriledi. Buna bağlı olarak Rusya’da dolar kuru 66,08 rubleye kadar yükseldi, sonra 65.33 civarına geldi. Sabah serbest piyasada 66 rublenin üzerinde işlem gördü. Euro kuru da 74 rubleyi görüp 73,1 rubleye kadar geriledi. 

ABD Enerji Bakanlığı, bu sene için ortalama Brent petrol varil fiyatını 66,51 rubleden 65,15 rubleye indirdi. 2020 için ise bu rakam 67 ruleden 65 rubleye düşürüldü.

Rus basınında, en kötü senaryo olarak "petrolün 40 dolara kadar düşebileceği" yorumları da öne çıktı.

Çin’in, ABD’nin yasağına rağmen İran’dan petrol satın alması halinde, petrol fiyatlarının ciddi düşüş yaşayabileceği, bunun da rubleye olumsuz yansıyacağı belirtiliyor. Brent petrol varil fiyatı dün 58,61 doalra kadar geriledi. 

Uzmanlar, gelişmekte olan ülke piyasalarında son günlerde gözlenen olumlu gidişatın devamı konusunda endişelerin olduğuna, Çin-ABD hattındaki gelişmelerin belirleyici olmaya devam edeceğine dikkat çekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)