BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetrol devri sona eriyor----

Petrol devri sona eriyor

Petrol devri sona eriyor
05 Haziran 2021 - 10:27 www.finansgundem.com

Alternatif enerji kaynakları giderek petrolün yerini alıyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde tüm dünyada petrol devrinin sona ermesi bekleniyor

Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, önümüzdeki on yıl içinde tüm dünyada Petrol Devri’nin giderek sona ereceğini açıkladı.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu‘na (SPIEF) konuşmacı olarak katılan Kudrin, dünyanın kömür tüketiminin zirvesini çoktan geçtiğini vurgulayarak, “Önümüzdeki on yılda petrol tüketiminin zirvesini de geçeceğimizi düşünüyorum. 10 yıl içinde olmasa bile Rusya olarak petrolden elde ettiğimiz dış gelirlerimizi azaltmak zorunda kalacağız.” ifadelerini kullandı.

Devlet bütçesinin en kırılgan kaleminin de petrol gelirleri olduğunun altını çizen Sayıştay Başkanı, alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmemesi durumunda Rusya’nın devlet bütçesinin gelecekteki 20 yıl içerisinde ciddi zorluklar yaşayacağını söyledi.

Kudrin, Rusya’nın artık alternatif enerji kaynaklarının geliştirilmesine yatırım yapması gerektiğini belirterek, “Belki de bu konuda gecikiyoruz. Alternatif enerji kaynaklarına yatırımı daha önce başlatmamız gerekiyordu.” diye konuştu.

Petrol gelirlerine bağlılıktan kurtulmanın yolları arasında ekonominin dijitalleşmesi, bilimin gelişmesi ve inovasyon olduğuna işaret eden Kudrin, Rusya’nın hiç vakit kaybetmeden bu alanlara odaklanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yakın zamanda Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, pandemiden dolayı düşen petrol taleplerinin 2019 yılı seviyelerine geri dönemeyebileceğini ifade etmişti.

Petrol fiyatlarında yükseliş beklentisi

Petrol fiyatlarında yukarı hareket sürüyor

Petrolde talep desteği

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)