BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol bir haftanın en yükseği civarında----

Petrol bir haftanın en yükseği civarında

Petrol bir haftanın en yükseği civarında
07 Haziran 2013 - 11:01 www.finansgundem.com

Petrol, talebin artabileceğine yönelik işaretlerle haftalık kazanca yöneldi

Petrol haftalık kazanca yöneldi  Batı Teksas petrolü, talebin artabileceğine ilişkin işaretlerle birlikte, son yedi günün en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor ve haftayı kazançla geçmeye yönlendi.
Petrol vadeli kontratları New York'ta, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin dün, Euro Bölgesi ekonomisinin 2013 yılının sonuna kadar büyümeye geçebileceğini kaydetmesinin ardından yüzde 1.1 yükseldikten sonra bugünf azla değişmedi. Euro dolar karşısında son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı ve dolardaki değer kaybı, bu para birimi ile fiyatlanan metianın çekiciliğini artırdı. ABD'de 5 Haziran'da açıklanan resmi verilere göre, rafinerilerin kapasite kullanım oranı Ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve ham petrol stokları geçen hafta bu yılın en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Benzin talebi, yaz aylarında seyahatlerin artmasından dolayı genelde artış gösteriyor.
Sydney'de Fat Prophets'in analisti ve Batı Teksas petrolünün bu yılın kalan kısmında 70 dolar ile 95 dolar arasında seyredeceği tahmininde bulunan David Lennox, "Görmekte olduğumuz muhtemelen, ABD'de araç kullanma sezonundan dolayı daha ziyade mevsimsel bir hareket," dedi ve "En azından yılın kalan kısmında, Avrupa'dan kaynaklanan bir talep iyileşmesi görmeyi beklemiyoruz. Avrupa'nın ekonomik koşullarının onarılması zaman alıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü, Nymex elektronik işlemlerinde, 20 sent artarak, Singapur saati ile 14:55'te, varil başına 94.96 dolara çıktı. Tüm kontratlarda işlem hacmi, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 18 altındaydı. Kontrat dün 1.02 dolar yükselerek 94.76 dolar ile 28 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışını yaptı. Fiyatlar bu hafta yüzde 3.2 yükseldi.
Temmuz vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 15 sent yükselerek varil başına 103.76 dolara geldi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile ABD göstergesi Batı Teksas petrolü arasındaki fiyat farkı, dünkü seviyesi olan 8.85 dolardan bugün 8.80 dolara geriledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)