BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol arzın sıkışacağı beklentisi ile yükseldi----

Petrol arzın sıkışacağı beklentisi ile yükseldi

Petrol arzın sıkışacağı beklentisi ile yükseldi
10 Mayıs 2019 - 14:24 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD'nin Çin ürünlerine ek vergi getirmesine rağmen, arzın daralacağı beklentisi ile yükseldi

Petrol fiyatları, ABD'nin planladığı üzere Çin mallarına ek gümrük tarifesi uygulamaya başlamasına rağmen, İran ve diğer bazı bölgelerde artan tansiyonun arz görünümünün sıkışık olacağı beklentilerini güçlendirmesi sonrası yükseldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, gümrük vergilerinin artırılma haberinin ardında kısa bir süreliğine kazancını geri vermesi sonrası yeniden tırmandı. Çin, ABD'nin 200 milyar dolarlık Çin ürününe ithalat vergisini yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkarmasının ardından misillemede bulunmak durumunda olduğunu kaydetti. Petrol arzının beklenenden daha sıkı olabileceğinin diğer bir işareti olarak İran'ın petrol ihracatı bu ay sert düştü. Bloomberg'in tanker izleme verilerinde yaptığı derlemeye göre, İran'ın petrol terminallerinden bir tek gemi bile diğer ülke limanlarına petrol götürmek üzere kalkmadı.

Petrol fiyatları, yatırımcıların Beyaz Saray'ın Çin mallarına gümrük vergilerini artırmayı planladığını açıklamasının ardından ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasına varma olasılığının halen var olup olmadığını değerlendirmeleri ile birlikte kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı. Washington ve Tahran arasındaki gerilimin artması ile birlikte, Rusya petrolündeki kirlilik krizi ve Venezuela'dan gelen petrolün azalma ihtimali, arzın daha da sıkışabileceğini işaret ediyor.

Singapur'da Oanda Asia Pacific Ltd. kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "ABD ile Çin arasındaki görüşmelerin sonuç alınmadan bitmesi petrol için güçlü bir aşağı faktör olacak," dedi ve "Toptan bir çıkış beklemiyoruz, zira görüşmelerin bu turundan bir şeyler çıkabileceğine ilişkin halen umut var" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 48 sent ya da yüzde 0.8 yükselerek, Singapur saati ile 07:40'ta varil başına 62.08 dolara yükseldi. Fiyatlar seans içinde yüzde 1.4 kadar yükseldi. Kontrat bu hafta yüzde 0.4 yükseldi ve son üç haftada ilk haftalık kazancına yöneldi.

Temmuz vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Perşembe günü fazla değişmedikten sonra, 43 sent ya da yüzde 0.6 yükselerek varil başına 70.75 dolara çıktı. Küresel gösterge Brent petrolü, Temmuz vadeli WTI'a kıyasla 8.53 dolar primli seyretti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)