BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol ABD'de artan stoklar ile düşüşünü sürdürdü----

Petrol ABD'de artan stoklar ile düşüşünü sürdürdü

Petrol ABD'de artan stoklar ile düşüşünü sürdürdü
02 Mayıs 2019 - 12:14 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarının beklenenden fazla artması ile birlikte düşüşünü sürdürdü

Petrol fiyatları, ABD'de ham petrol stoklarında görülen beklenenden yüksek artışın Venezuela'da derinleşen krize ve OPEC ve ortaklarının üretim kısıntılarını uzatacağına ilişkin beklentilere ağır basmasının ardından kayıplarını varil başına 64 doların altında sürdürdü.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Çarşamba günü yüzde 0.5 değer kaybettikten sonra hafifçe geriledi. Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) Çarşamba günü açıkladığı resmi verilere göre, ABD'de ham petrol stokları geçen hafta analistlerin ve sektör tahminlerinin ötesine geçerek 2017'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı ve petrol üretimi rekor seviyeye yükseldi. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro darbe girişimine rağmen iktidarını koruruken, Suudi Arabistan, OPEC + koalisyonunun üretim kısıntılarını bu yılın sonuna kadar uzatabileceğini kaydetti.

ABD'de artan ham petrol stokları, piyasanın ABD'nin İran'dan petrol alımı için bazı ülkelere sağladığı ayrıcalığı kaldırmasının ardından azalan İran petrol arzına hazırlanması ile birlikte, fiyatların yukarı yönlü hareketini sınırlıyor. Venezuela'nın üretiminin de azalmaya devam etmesi bekleniyor. RBC Capital Markets, bu ülkenin üretiminin yıl sonuna dek sıfır seviyesine inebileceği tahmininde bulundu. Bunun yanında, dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu'nun (OPC) diğer üyelerinin azalan arzını karşılama üzere verdiği üretimi artırma tahhüdüne uyup uymayacağı belli değil.

SPI Asset Management işlem müdürü Stephen Innes, "ABD ham petrol depolarındaki stoklar Eylül 2017'den bu yana en yüksek seviyesine çıktığı zaman, üretim de yeni zirvelere ulaşıyorsa, alarm zilleri çalmalı," dedi ve "Fiyatlardaki zayıflık, dikkatlerin tekrar İran ve Venezuela'dan kaynaklanan arz risklerine çevrilecek olmasından dolayı muhtemelen geçici" şeklinde görüş bildirdi.

Haziran vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), 19 sent ya da yüzde 0.3 düşerek Singapur saati ile 12:24'te varil başına 63.41 dolara geriledi. Kontrat Çarşamba günü 31 sent düşerek 63.60 dolardan kapandı.

Temmuz vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Çarşamba günü yüzde 0.9 düşüşle varil başına 72.18 dolardan kapandıktan sonra yüzde 0.4 gerileyerek 71.93 dolara indi. Küresel gösterge Brent petrolü, Temmuz vadeli WTI'a kıyasla 8.43 dolar primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)