BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol 4. haftalık düşüşe ilerliyor----

Petrol 4. haftalık düşüşe ilerliyor

Petrol 4. haftalık düşüşe ilerliyor
11 Ekim 2013 - 11:52 www.finansgundem.com

WTI, ABD'deki borç tavanı ve hükümetin kapanması anlaşmazlıklarıyla üst üste dördüncü haftalık düşüşe doğru ilerliyor

Petrol fiyatları 4. haftalık düşüşe ilerliyor  Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları ABD Başkanı Barack Obama ve Temsilciler Meclisi Cumhuriyetçilerinin borç tavanını artırma ve hükümetin kapanmasını sonlandırma konusunda anlaşmazlık yaşamasıyla dördüncü haftalık düşüşe doğru ilerliyor.
Petrol vadelileri ABD'de görüşmelerin devam edeceğinin açıklanmasıyla New York'ta yüzde 0.7'ye varan kayıplar yaşadı. WTI dün çıkmazın çözüleceği iyimserliği ile yüzde 1.4 yükseldi. Brent petrol ile WTI arasındaki fark Libya başbakanının kaçırılıp ardından serbest bırakılması sonrasında karışıklıkların ülkenin petrol sevkiyatını olumsuz etkileyebileceği endişeleriyle dört ayın en yükseğine genişledi.
Sidney'de bulunan CMC Markets şef piyasa analistlerinden Ric Spooner, "Dün geceki gelişmeler ani bir kriz riskini düşürdü. Bu da bize ABD politikacılarının kontrolü kaybetmek istemediklerini gösteriyor, göz kırpıyor gibi görünüyorlar" dedi.
Kasım vadeli WTI petrolün varil fiyatı 73 sent kadar gerileyerek Nymex elektronik işlemlerinde 102.28 doları görmesinin ardından, Singapur saatiyle 15:46'da 102.20 dolardan işlem gördü. Vadeliler dün 1.40 dolar yükselerek 103.01 dolar olmuştu. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 58 altında seyrederken, fiyatlar bu hafta yüzde 1.6 düşüş yaşadı.
Kasım vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 41 sent düşüşle 111.39 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark dün 8.79 dolar olarak 6 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyede görülürken, bugün 9.29 dolara genişledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)