BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPetkim’e bir torun geliyor----

Petkim’e bir torun geliyor

Petkim’e bir torun geliyor
25 Kasım 2018 - 09:45 www.finansgundem.com

Star Rafinerisi’nin Genel Müdür Yardımcısı Elchin Ibadov, “Aliağa’da Petkim benzeri bir yatırım yapmaya karar verdik. Yatırımı başlatma hazırlıkları sürüyor” dedi.

Azerbaycan’ın devlet şirketi Socar’ın Aliağa’da 6.3 milyar dolar yatırımla kurduğu Star Rafinerisi’nin Genel Müdür Yardımcısı Elchin Ibadov, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) ve Özgencil’in öncülüğünde İzmir’de gerçekleşen Ege Ekonomik Forum’da yeni dev yatırımın müjdesini verdi.

Türkiye’nin yıllık petrol ürünü ihtiyacının 40 milyon ton olduğunu vurgulayıp, “Bunun yüzde 25’ini Star Rafinerisi karşılayacak” diyen Ibadov, “Aliağa’da Petkim benzeri bir yatırım yapmaya karar verdik. Yatırımı başlatma hazırlıkları sürüyor. 2022-2023’te devreye alınması bekleniyor” dedi.

Ibadov, sözlerini şu benzetme ile noktaladı:

“Petkim, bizim açımızdan Türkiye’deki yatırımlarımızın babası idi. Star Rafinerisi, onun oğlu oldu. İkinci Petkim de torun olacak. Yani, Petkim’e bir torun geliyor."

Star Rafinerisi, ikinci Petkim derken Socar’ın yatırımları, Türkiye’nin petrol ürünleri kaynaklı cari açığını azaltan adımlar olarak öne çıkıyor... (Vahap Munyar-Hürriyet)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)