BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPETA: Askerler yılan kanı içip akrep yemekten vazgeçmeli----

PETA: Askerler yılan kanı içip akrep yemekten vazgeçmeli

PETA: Askerler yılan kanı içip akrep yemekten vazgeçmeli
21 Şubat 2021 - 19:07 www.finansgundem.com

Hayvan hakları örgütü PETA, yeni bir pandemi tetiklememek için orduların askerlerin yılan kanı içmesi, canlı akrep yemesi gibi adetleri bırakması gerektiği uyarısını yaptı.

Korona virüsün en ağır vurduğu ülkelerden Britanya'da açıklama yapan PETA, Tayland'da düzenlenen Altın Kobra isimli askeri tatbikata katılan tüm dünyadan birliklerin hayatta kalma becerilerini geliştirme adına egzotik yaban hayvanlarını canlı yakalamak ve yemek gibi eylemlerde bulunmalarını gündeme getirdi.

Hayvan hakları örgütünün Britanya kolunun Savunma Bakanı Ben Wallace'a gönderdiği ve web sitesinde yayımladığı mektupta, her yıl Tayland'da düzenlenen ortak askeri tatbikat Altın Kobra'ya binlerce uluslararası askerin katıldığına ve bunların belli böcek ve yaban hayvanlarını avlayıp öldürüp yediklerine dikkat çekildi.

Saha eğitimi kapsamında yılan kanı içen, kertenkele ve akrep yiyen askerlerin koronavirüs tipi hayvan kaynaklı bir hastalığa yakalanması riskinin çok yüksek olduğunu vurgulayan PETA, bunun yeni bir pandemi başlatabileceğini belirtti.

Bulaşıcı hastalıkların yüzde 75'i hayvan kaynaklı
Wallace'a ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nin son dönemde ortaya çıkan ve insanları etkileyen enfeksiyon hastalıklarının yüzde 75'inin hayvanlardan kaynaklandığı ve bulaştığına dair açıklaması hatırlatıldı.

Soylarının tükenmesi hızlanıyor
Aynı zamanda bu ritüel havasına sokulan barbarca öldürmenin, soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya hayvanların yokoluşunu hızlandırdığı vurgulandı.

Geçen yılki tatbikatta ABD askerlerinin dişleriyle kertenkele derisi yüzüp kertenkele ve akrepleri canlı canlı yerken, kafasını kestikleri yılanı elden ele dolaştırıp kanını içerken görülüğü video, çok büyük tepki çekmişti.

Geçen yıl öldürülen kral kobra yılanları, 'yakın zamanda soyu tükenme riski yüksek' kategorisinde yer alıyor.

SARS, MERS, Ebola, kuş gribi, domuz gribi, Zika
1970'lerden beri en az 36 enfeksiyon hastalığının insanların hayvanlarla etkileşiminden kaynaklandığı belirlendi. SARS, MERS, Ebola, kuş gribi, domuz gribi, Zika da bunlar arasında. Pek çok bilim insanı da yeni tip koronavirüsün çıktığı kaynak olarak yarasa üzerinde duruyor.

PETA, Wallace'dan tatbikattan canlı hayvanlarla ilgili uygulamaların kaldırılması, yerine hayvansız daha etik ve etkili yöntemler konulması için nüfuzunu kullanmasını talep etti. Hükümet ise Tayland'daki tatbikata Britanya'nın katılmadığını savundu. Ama The Independent'a göre geçen yılki tatbikata katılan iki askeri planlamacıdan biri, bu yıl ağustosta yapılacak tatbikatta da yer alacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)