BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeşmerge ilk ateşi açtı----

Peşmerge ilk ateşi açtı

Peşmerge ilk ateşi açtı
01 Kasım 2014 - 20:48 www.finansgundem.com

Kuzey Irak'tan Kobani'ye geçen Peşmerge güçleri IŞİD'e karşı ilk kez cepheye çıktı

Irak'tan gelen peşmerge güçleri, Kobani'ye girdikten sonra ilk ateşi IŞİD mevzilerine katyuşa füzesi atarak açtı. IŞİD'ten tepki yok.

İki gün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bekledikten sonra Kobani'ye giren peşmerge güçleri, kentin batısındaki bir binayı karargâh olarak kullanmaya başlamış, farklı noktalara da mevzilenmişti. Peşmerge'nin sessizliği akşam saat 17.00 sıralarında bozuldu. Peşmergeler IŞİD mevzilerine altı katyuşa füzesi fıtlattı. Peşmergeler, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak üzere gönderilmişti.

Peşmerge güçleri Kobani'nin batısındaki bir binayı karargah olarak kullanıyor

ABD'DEN 10 HAVA SALDIRISI

ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM), ABD'ye bağlı savaş uçaklarının Kobani (Ayn el Arap) yakınlarındaki IŞİD mevzilerine beş ayrı hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. CENTCOM'un açıklamasına göre, Kobani yakınlarında yapılan bombardımanda IŞİD'e ait mevzilerin yanı sıra IŞİD üyelerinin kullandığı binalar da hedef alındı. Merkez Kuvvetler Komutanlığı ayrıca, Irak'ta Musul Barajı'nın güneybatısında IŞİD'e ait bir aracın curulduğunu, Kaim'de ise dört araç ve dört binanın hedef alındığını açıkladı.

PEŞMERGE MEVZİLENDİ

Irak'tan gelen ve iki gündür Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bekleyen peşmerge güçleri Kobani'ye girişlerinin ardından kasabaın batısındaki bir binayı merkez olarak belirledi.
Buradan birlikleri Kobani'nin çeşitli boktalarına sevk eden peşmerge güçleri IŞİD'in olası saldırılarına karşı mevzilendi.

Sınır bölgesinden gelen haberlere göre, peşmerge ile IŞİD arasında şu ana kadar herhangi bir sıcak çatışma yaşanmadığını söyledi. Koalisyon uçakları da peşmergenin girişinden bu yana herhangi bir bombardıman gerçekleştirmedi. PYD'nin ilan ettiği Kobani kantonu dış ilişkiler bakan yardımcısı İdris Nassan, "Eksik olan şey silah ve cephaneydi, bunların gelmesi bir de bunlara daha fazla savaşçının eklenmesiyle savaşın dengesinin değişmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

GECE GİRİŞ YAPMIŞLARDI

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak üzere gönderilen peşmergeler, Urfa'daki iki günlük beklemenin ardından Kobani'ye girmişti.
Araçlar, Kobani'ye beşli gruplar halinde ve Yumurtalık köyü üzerinden geçti. IŞİD'in havan saldırısından korunmak için her beş peşmerge aracından sonra bir süre beklendi.
Peşmergelerin Kobani'ye girişi öncesinde koalisyon uçaklarının IŞİD'e yönelik bombardımanı da yoğunlaştı. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)