BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeskov: Rusya ile hiçbir ülke ültimatom diliyle konuşamaz----

Peskov: Rusya ile hiçbir ülke ültimatom diliyle konuşamaz

Peskov: Rusya ile hiçbir ülke ültimatom diliyle konuşamaz
22 Nisan 2021 - 07:11 www.finansgundem.com

Çekya ile yaşanan diplomat krizinin ardından Batı dünyasından gelen uyarılara Kremlin ve Dışişleri sözcülerinden tepki geldi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Çekya Dışişleri Bakanlığı'nın, Rusya'dan sınır dışı edilen diplomatlarının 22 Nisan saat 12.00'ye kadar görevlerine geri dönmesi yönündeki ültimatomunu değerlendirdi.

Rus medyasına konuşan Peskov, "Moskova bu talebi değerlendirecek mi?" sorusuna, "Bugün Devlet Başkanı Putin, Federal Meclis'teki mesajında, bizimle ültimatom diliyle konuşmanın beyhude olduğunu söyledi" ifadelerini kullandı.

Daha önce Çekya Dışişleri Bakanlığı, Rusya’dan sınır dışı edilen diplomatların görevlerine dönmesi için 22 Nisan saat 12.00'ye kadar süre vermişti.

Aksi takdirde Rusya'nın Prag Büyükelçiliği'ndeki personel sayısının Çekya'nın Moskova Büyükelçiliği'ndeki personel sayısına eşit olacak şekilde azaltılacağı kaydedilmişti.

ZAHAROVA'DAN DA TEPKİ

Zaharova, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çek politikacıların Kafka'yı gerçeğe dönüştürmeye çalıştığını belirterek, "Prag'a NATO içerisinde diyalog için ültimatom vermesini öneriyoruz. Rusya ile böyle bir üslup kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Zaharova, Çekya'nın Moskova Büyükelçisi'nin, Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrılacağını bildirdi.

Avrupa Birliği'nin (AB) Çekya'ya destek olarak "Rusya'nın Avrupa'nın güvenliğini tehdit eden faaliyetlerden kaçınması" çağrısı ve "Rus istihbarat servisinin eylemlerine sert tepki" açıklamasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Zaharova, AB ülkelerinin, istihbarat servislerinin dünya çapında neler yaptığını açıklamasını istedi.

Çekya Dışişleri Bakanı Jakub Kulhanek, Rusya'ya "20 Çekya diplomatını sınır dışı etme kararını 22 Nisan öğleye kadar değiştirmesi gerektiğini" söylemişti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)