BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPes etmek üzereyseniz neden başladığınızı hatırlayın----

Pes etmek üzereyseniz neden başladığınızı hatırlayın

Pes etmek üzereyseniz neden başladığınızı hatırlayın
18 Ocak 2023 - 18:23 www.finansgundem.com

Yatırım da diğer birçok yeni proje veya yolculuk gibi zorlu bir süreçtir. Önemli olan, pes etme noktasına geldiğinizde yılmadan devam edebilmektir.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Her yeni proje ya da yolculuk insanı heyecanlandırdığı kadar ürkütür de. Kişi, her yeni serüvenin güzel yanları olduğu gibi zor tarafları da olabileceğini bilmelidir. Bu sayede, düştüğünüzde tekrar ayağa kalkabilir ve hedefinize daha kararlı yürüyebilirsiniz.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırım serüveni, kişiyi yıldıracak kadar sert ve zorlu yolculukların belki de en başında gelir. İflas ve kayıp gibi karşınıza çıkması muhtemel olasılıkları düşündüğünüzde, yatırım serüveninin ne kadar tehlikeli olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

Amerikalı yatırımcı Steve Burns’ün New Trader U’da yer alan makalesi, sadece yatırım alanında değil, diğer alanlarda da sebatla yolculuğunuza devam etmenizi sağlayan öğütler içeriyor. Burns, uzun yıllara dayanan yatırımcılık serüveninde defalarca pes etme noktasına geldiğini ancak bu zorlukları aşmayı bildiğini belirtiyor.

Vazgeçmek istediğinizde neden başladığınızı hatırlayın

Yeni bir projeye veya yolculuğa başlamak heyecan verici olabilir ancak her zaman kolay değildir. Havluyu atmak ve bırakmak istediğiniz zamanlar olacaktır. Yatırım serüvenime başladığımda ben de devam edip edemeyeceğimden emin olmadığımı ve bunalmış hissettiğimi hatırlıyorum. Bu şüphe ve hayal kırıklığı zamanlarında yolculuğunuza neden başladığınızı hatırlayın.

Bu makale, net bir amaç veya hedefe sahip olmanın önemine, ona bağlı kalmanın faydalarına ve pes etmek istediğinizde motive kalma stratejilerine odaklanıyor.

Net bir amaç veya hedefe sahip olmanın önemi

Net bir amaç veya hedef, gidilecek belirli bir durak sağladığından, yolda kalmak için gereklidir. Neyi başarmak istediğinizi tam olarak bildiğinizde, odaklanmak ve dikkat dağıtıcı şeylerden kaçınmak daha kolaydır. Örneğin, kilo vermeye çalışıyorsanız, ‘3 ayda 10 kilo vermek’ gibi açık bir hedef belirlemek, size üzerinde çalışabileceğiniz net bir hedef verir. Bu özel hedef, motivasyonunuzu yüksek tutmanıza yardımcı olabilir çünkü ona yaklaştıkça ilerlemenizi görselleştirmek ve ölçmek daha kolaydır. Öte yandan, ‘kilo vermek’ gibi belirsiz bir hedef, size uğruna gideceğiniz belirli bir amaç sağlamaz, bu da motive olmanızı ve odaklanmanızı zorlaştırabilir.

Spesifik ve ulaşılabilir hedefler belirlemek, odaklanmanıza yardımcı olurken aynı zamanda onlara ulaşmaya yaklaştıkça size bir başarı hissi de verir.

Spesifik ve ulaşılabilir hedefler belirlemek, odaklanmanıza yardımcı olurken aynı zamanda onlara ulaşmaya yaklaştıkça size bir başarı hissi de verir. Hedefinize doğru ilerlediğinizi gördüğünüzde devam etmek büyük bir motivasyon kaynağı olabilir. Bu, özellikle küçük zaferlerinizi fark edip kutlarsanız daha da geçerlidir. ‘12 ayda 10.000 doları tasarruf et’ gibi belirli bir hedef belirlemek ve 2.500 dolar tasarruf etmek gibi bir dönüm noktasına ulaştığınız her anı kutlamak, size bir başarı duygusu verir ve tasarruf etmeye çalışıyorsanız buna devam etmek için motive olmanızı sağlayabilir.

Yolda kalmanın faydaları

Başarı duygusu, ona bağlı kalmanın avantajlarından biridir. Bir projeyi veya görevi tamamladığınızda, zor veya meşakkatli olsa bile, başardıklarınızla gurur duyabilirsiniz. Bu, devam etmek ve yeni zorluklarla yüzleşmek için güçlü bir motivasyon kaynağıdır.

Kişisel gelişim, buna bağlı kalmanın bir başka avantajıdır. Engellerin üstesinden gelirken ve sebat ederken, dayanıklılığınızı ve yeteneklerinize olan güveninizi geliştirirsiniz. Bu, gelecekteki zorluklarla metanet ve kararlılıkla yüzleşmenize yardımcı olur. Örneğin, yeni bir beceri öğreniyorsanız ve ilk başta bunu zor buluyorsanız, pes etmek cazip gelebilir. Bununla birlikte, sebat eder ve pratik yapmaya devam ederseniz, muhtemelen ilerleme kaydettiğinizi göreceksiniz ve sonunda bu beceride yetkin hale geleceksiniz. Bu gelişme ve büyüme süreci avantajlı olabilir ve sizi gelecekteki zorluklara karşı güvenle yüzleşmeye hazırlar.

Bir projeden, görevden veya hedeften vazgeçtiğinizde, öğrenme ve deneyim edinerek gelişme şansınızı kaybedersiniz. Ancak sebat ederek ve uğraşınıza bağlı kalarak, son derece faydalı olabilecek öğrenme ve gelişme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Bırakmak yani pes etmek, öğrenmek ve büyümek için kaçırılmış bir fırsat olarak görülebilir. Bir projeden, görevden veya hedeften vazgeçtiğinizde, öğrenme ve deneyim edinerek gelişme şansınızı kaybedersiniz. Bu, özellikle yeni bir beceri öğreniyorsanız veya bir şeyi ilk kez deniyorsanız geçerlidir. Ancak sebat ederek ve uğraşınıza bağlı kalarak, son derece faydalı olabilecek öğrenme ve gelişme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Silahlarınıza yapışmanın en önemli avantajlarından biri de tutarlılığa yol açmasıdır. Bir şeye bağlı kaldığınızda uzun vadeli sonuçları görme olasılığınız daha da artar. Bunun nedeni, hatalarınızdan ders çıkararak bunları önceki başarılarınızın üzerine inşa edebilmenizdir. Ayrıca tutarlılık, neyin peşinde olduğunuzu daha iyi anlamanıza olanak tanır ve bu da uzun vadede daha da büyük başarıları beraberinde getirir.

Engellerin üstesinden gelmek, başarı duygusu sağlar ve özgüveninizi artırır.

Yolda kalmak karakter gelişimine de katkı sağlar. Aksiliklere veya zorluklara rağmen bir şeyin peşinden gitmek azim ve kararlılık gerektirir. Bu özellikler hayatınızın her alanında size fayda sağlayacaktır. Engellerin üstesinden gelmek, bir başarı duygusu sağlar ve özgüveninizi artırır.

Son olarak, yolda kalmak sizi gelecekteki başarılarınız için de konumlandırır. Sebat edebilir ve bir şeyi sonuna kadar görebilirseniz, bunu tekrar yapmak çok daha kolay olacaktır. Bir başarı geçmişi oluşturduktan sonra, başkalarını, örneğin potansiyel işverenleri veya yatırımcıları yeteneklerinize güvenmeye ikna etmenin daha kolay olduğunu göreceksiniz.

Motive kalmak

Bırakmak istediğinizde motive kalmanın yollarından biri, bir destek sisteminden cesaret almaktır. Bu, arkadaşlar, aile, iş arkadaşları veya bir akıl hocası olabilir. Sorunlarınız ve endişeleriniz hakkında konuşacak birinin olması son derece faydalıdır; sizi teşvik edebilir ve size destek olarak olayları farklı görmenize yardımcı olabilirler.

Birinin sizi sorumlu tutması da devam etmeniz için harika bir motivasyon kaynağı olabilir. Örneğin siz sigarayı bırakmaya çalışıyorsanız ve eşiniz de sigarayı bırakmaya çalışıyorsa bu süreçte birbirinizi cesaretlendirebilir ve destekleyebilirsiniz.

Kendinizi bunalmış veya tükenmiş hissettiğinizde ara verip dinlenmenin sorun olmadığını hatırlamanız önemlidir.

Motive kalmanın bir başka yolu da mola vermek ve gerektiğinde yeniden şarj olmaktır. Kendinizi bunalmış veya tükenmiş hissettiğinizde ara verip dinlenmenin sorun olmadığını hatırlamanız önemlidir. Gevşemek ve yeniden şarj olmak için kendinize zaman tanımak, yenilenmiş bir güç ve odaklanma ile görevlerinize geri dönmenize yardımcı olur. Bu durum özellikle uzun vadeli bir proje veya hedef üzerinde çalışırken çok daha önemlidir.

Kendinize başarılarınızı ve ilerlemenizi hatırlatmak da motive kalmanıza yardımcı olabilir. Kendinizi kötü veya verimsiz hissettiğinizde, ilerlemenizi irdelemek faydalı olabilir. Bu, ne kadar ilerlediğinizi görmenize yardımcı olabilir ve devam etmeniz için sizi motive edebilir.

Daha büyük hedefleri daha küçük, daha yönetilebilir görevlere bölmek de daha başarılı hissetmenize ve devam etmek için motive olmanıza yardımcı olabilir.

Hedef ya da stratejinizi değiştirmek

Son olarak, tıkanmış, verimsiz hissediyorsanız veya uzun bir süre boyunca hiçbir ilerleme göremiyorsanız, hedeflerinizi veya stratejinizi değiştirmek faydalı olabilir. Daha büyük hedefleri daha küçük, daha yönetilebilir görevlere bölmek de daha başarılı hissetmenize ve devam etmek için motive olmanıza yardımcı olabilir. Erken aşamalarda ilerleme yerine sürecinizi yürütmeye odaklanabilirsiniz. Hedeflerinize doğru ilerlemek, sisteminizi disiplinle takip etmek anlamına gelir. Herhangi bir artan büyüme belirtisi arayın ve bunu kutlayın. Bu, motive kalmanıza ve daha büyük hedefinize doğru ilerlemenize yardımcı olabilir.

İşler zorlaştığında, pes etmeyi istemek doğaldır. Ancak neden başladığınızı ve buna bağlı kalmanın avantajlarını hatırlamak çok önemlidir. Motive olmak, net bir amaç veya hedefe sahip olmak, bir destek sistemi bulmak ve ara vermekle desteklenebilir. Vazgeçecek gibi hissettiğinizde sebat etmeyi ve hedeflerinize odaklanmayı unutmayın. İlk etapta neden başladığınızı hatırlamak için hedeflerinizi ve amacınızı günlük olarak düşünün.

Varlıklı ve zengin olmak arasındaki fark

 

Finans sektöründe kariyer için aranan 8 özellik

 

Kariyer değişikliği için atılması gereken 6 adım

 

Alım satım stratejinizi işlevsiz kılan 10 hata

 

Price action stratejisiyle yatırımın 10 püf noktası

 

Strateji geliştirmenin ipuçları

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)