BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPervez Müşerref'e şok suçlama----

Pervez Müşerref'e şok suçlama

Pervez Müşerref'e şok suçlama
20 Ağustos 2013 - 10:24 www.finansgundem.com

Pervez Müşerref, Benazir Butto'nun 2007 yılında öldürüldüğü suikastla ilgili suçlandı...

Pakistan'ın eski askeri diktatörü Pervez Müşerref, aleyhinde hazırlanan yeni bir iddianamede eski başbakan Benazir Butto'nun 2007 yılında öldürüldüğü suikasta karışmakla suçlandı.
Savcı Muhammed Azhar, bugün Rawalpindi kentinde yapılan kısa duruşmanın ardından gazetecilere, "(Müşerref'in) yargılanması gerek" dedi. Duruşmada cinayet, cinayet işlemek için komplo kurmak ve cinayete yardım olmak üzere üç ayrı suçlama Müşeref'in yüzüne tebliğ edildi.
Pakistan genelkurmay başkanı iken 1999 yılında darbe ile yönetimi ele geçiren Müşerref'in yargılanması 66 yıllık bağımsızlığının yarısını askeri yönetimlerle geçiren Pakistan'da yüksek rütbeli askerlerin dokunulmazlığı geleneğini yıkıyor. Mahkemede herhangi bir açıklama yapmayan Müşerref'in avukatı, müvekkilinin bütün suçlamaları reddettiğini söyledi. Basına kapalı olan duruşma 20 dakika kadar sürdü.
Müşerref'in avukatı Afşan Adil, "Müşerref aleyhindeki tüm iddialar uydurmadır. Tüm suçlamaları reddediyor" dedi. Bir sonraki duruşma 27 Ağustos'ta yapılacak. Müşerref 2008 yılında devlet başkanlığını bırakarak bir süre ülke dışına gitmişti.  Pakistan eski başbakanlarından Butto, kendi isteğiyle ülkesinden birkaç yıl uzak kaldıktan sonra döndüğü Pakistan'da 2007 yılında bir seçim mitingi sırasında yapılan silahlı ve bombalı intihar saldırısında hayatını kaybetmişti.Müşerref yönetimi saldırıdan Pakistan Talibanı'na bağlı militanları sorumlu tutmuş, Müşerref de kendisine yönelik  tehlikeler hakkında Butto'yu uyardığını söylemişti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)