BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeru'da petrol sızıntısı----

Peru'da petrol sızıntısı

Peru'da petrol sızıntısı
23 Ocak 2022 - 10:13 www.finansgundem.com

Pasifik ülkesi Tonga'da geçen hafta yaşanan yanardağ patlamasının ardından meydana gelen tsunami, 11 bin kilometre ötedeki Peru'da bir çevre felaketine neden oldu. Peru'da 'Çevresel Acil Durum' ilan edildi.

Peru hükümeti, petrol sızıntısına bağlı çevre felaketiyle 'etkin ve sürdürülebilir' mücadele için 90 günlük Çevresel Acil Durum kararı aldı.

Çevre Bakanlığı açıklamasında, sızıntının yüksek biyolojik çeşitliliğe sahip deniz ekosistemi üzerinde önemli etkisi olduğunu vurgulayarak, halk sağlığı için de yüksek risk oluşturduğunu duyurdu.

Tankerden petrol sızmıştı

Tonga’daki patlamadan sonra tsunaminin oluşturduğu dalgalar bu esnada boşaltma işlemi yapan İtalyan bandıralı "Mare Doricum" tankerinden 6 bin varilden fazla petrolün Pasifik Okyanusu'na sızmasına yol açmıştı.

La Pampilla Rafinerisi’nde gerçeklen bu olayın ardından ülkenin 21 sahil bölgesinde petrol sızıntısına bağlı kirlilik oluşmuştu.

Çok sayıda deniz canlısının zarar gördüğü felaketin ardından Devlet Başkanı Pedro Castillo bölgeyi ziyaret etmiş ve krizle başa çıkmak için bir komite kurulacağını açıklamıştı.

Birleşmiş Milletlere (BM) bağlı bir uzman ekibinin petrolün neden olduğu kirlilikle mücadeleye destek vereceği duyurulmuştu.

Dehşet, uydudan görüntülendi! Adanın büyük kısmı haritadan silindi

 

Kutup noktalarında ilk kez görüldü!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)