BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeru'da petrol sızıntısı deniz canlılarını tehdit ediyor----

Peru'da petrol sızıntısı deniz canlılarını tehdit ediyor

Peru'da petrol sızıntısı deniz canlılarını tehdit ediyor
20 Ocak 2022 - 09:45 www.finansgundem.com

Güney Amerika ülkesi Peru kıyılarındaki petrol sızıntısının yol açtığı kirlilik nedeniyle çok sayıda deniz canlısı tehdit altında.

Tonga'daki volkanik patlamanın neden olduğu tsunaminin ardından ülkenin Pasifik Okyanusu'ndaki La Pampilla rafinerisinden sızan petrol yaklaşık 4 kilometrelik alana yayıldı.

Yetkililer, rafineriyi işleten İspanyol Repsol şirketine daha fazla sorumluluk alması çağrısında bulundu. Sızıntı, plaj ve doğal alanları etkiledi.

Fotoğraf: Reuters

Çevre Bakanı Ruben Ramirez, çevresel acil durum ilan ettiklerine işaret ederek, "Sorumsuz bir şekilde bölgedeki belediyelere ve polise hiçbir şey iletilmedi. Bu ciddi bir hasar, tatilciler bölgeden çıkarılıyor." dedi.

La Pampilla rafinerisinden yapılan açıklamada ise sızıntının neden olduğu kirlilikle mücadele için 50 kişilik ekibin pompalar ve özel emici malzeme ile petrolü temizlediği duyuruldu.

Fotoğraf: Reuters

Savcılık soruşturma başlattı

Devlet Tarafından Korunan Doğal Alanlar Ulusal Servisi'nden yapılan açıklamaya göre ise petrol sızıntısı, Guaneras Adaları Ulusal Rezerv Sistemi, Adacıklar ve Balıkçılar noktaları ile kuzey sahili Ancon'un rezerv alanını etkiledi.

Savcılık, çevre kirliliği nedeniyle soruşturma başlattı.

Peru'da 80 liman kapatıldı

 

Tonga’daki yanardağ patlaması nedeniyle Peru’da 2 kişi boğularak öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)