BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeru'da kadın ve erkekler farklı günlerde dışarı çıkacak----

Peru'da kadın ve erkekler farklı günlerde dışarı çıkacak

Peru'da kadın ve erkekler farklı günlerde dışarı çıkacak
03 Nisan 2020 - 04:12 www.finansgundem.com

Güney Amerika ülkesi Peru'da korona virüs salgınının önüne geçilmesi amacıyla, kadınlar ve erkeklerin temel ihtiyaçları için farklı günlerde dışarı çıkması kararı alındı


Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra, düzenlediği basın toplantısında, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınına yönelik yeni tedbirlerini açıkladı. Kadın ve erkeklerin temel ihtiyaçları için farklı günlerde dışarı çıkmaları konusunda karar aldıklarını belirten Vizcarra, sokaktaki insan sayısının düşürülmesini hedeflediklerini söyledi. Vizcarra, erkeklerin pazartesi, çarşamba, cuma günleri, kadınların ise salı perşembe ve cumartesi günleri sokağa çıkabilmelerini sağlayacak düzenleme getirdiklerini açıkladı.

Pazar günü sokağa çıkmanın herkes için kısıtlandığını söyleyen Vizcarra, 12 Nisan'a kadar sürecek uygulama kapsamında halkın yalnızca banka, eczane ve gıda temini gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak için sokağa çıkabileceğini belirtti.

Vizcarra, alınan kararın kamu hizmetleri ve temel ihtiyaçların giderilmesi için çalışan kimseleri etkilemediğini, bu kişilerin çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Şu ana kadar Kovid-19 nedeniyle 55 kişinin hayatını kaybettiği Peru'da, virüsün bulaştığı kişi sayısı 1414 olarak kaydedildi.

Nüfusu 33 milyona yaklaşan Peru'da, 16 Mart'ta ilan edilen acil durum ve karantinanın 12 Nisan'a kadar uzatıldığı açıklanmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)