BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeru Türkiye'ye gönderilecek 2,3 ton kokaini yakaladı----

Peru Türkiye'ye gönderilecek 2,3 ton kokaini yakaladı

Peru Türkiye'ye gönderilecek 2,3 ton kokaini yakaladı
28 Mart 2023 - 11:19 www.finansgundem.com

Peru, varış yeri Türkiye olan ve seramik fayansları arasında gizlenmiş 20 milyon dolar değerinde 2,3 ton kokaini ele geçirdi.

Peru narkotik ekiplerinin DP World Limanı’nda yaptığı incelemelerde kurşun ve turuncu renkli seramik fayans görünümlü kauçuk kalıplar içinde 2 ton 310 kilogram kokain ele geçirildi. En az 20 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen kokain basın toplantısı sırasında sergilendi.

Reuters’ın haberine göre yetkililer pazartesi günü düzenledikleri basın toplantısında baskının başkent Lima’nın hemen yakınında bulunan ülkenin en büyük limanı El Callao’da gerçekleştiğini belirtti.

Peru, varış yeri Türkiye olan ve seramik fayansların arasında gizlenmiş 2,3 ton kokaini ele geçirdiklerini açıkladı.

El Callao Emniyet Müdürü Luis Angel Bolanos, “Bu bildiğimiz kadarıyla ilk defa Peru limanlarında gerçekleşen ve varış noktası Türliye olan bir durum. Normalde Belçika, Hollanda, İspanya ve Fransa limanlarından haberdarız” dedi.

Kokainin lastik levhalara sabitlenerek tahta kutulara konulduğu, böylece bir konteynerın içindeki yüzlerce seramik karosu görünümünün yaratıldığı belirtildi.

YILDA 400 TON KOKAİN ÜRETİLİYOR

Peru resmi verilere göre yılda yaklaşık 400 ton kokain üretimiyle dünyada en fazla kokain üretilen ülkeler arasında yer alıyor. 2023 Dünya Uyuşturucu Raporu’na göre Kolombiya’dan sonra kokainin hammaddesi olan koka üretiminin yüzde 26’sı Peru’da yapılıyor. Geçen yıl toplamda 22 ton kokain ele geçirilen ülkede uyuşturucu sevkiyatı daha çok gemilerle Pasifik Okyanusu üzerinden yapılıyor.

Parfüm şişesinde kokain ele geçirildi

 

BM raporu: 2 bin ton kokain ele geçirildi

 

Avrupa'yı kokain dalgası vuruyor

 

Kokainin ham maddesi ekimi 21 yılın en yüksek seviyesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)