BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPeres'ten Ruhani'ye açık kapı----

Peres'ten Ruhani'ye açık kapı

Peres'ten Ruhani'ye açık kapı
09 Aralık 2013 - 09:13 www.finansgundem.com

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmeye hazır olduğunu söyledi

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de Amerikan CNN televizyonundan Richard Quest'e konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşmeye hazır olduğunu belirterek, "Neden olmasın, benim düşmanlarım yok" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin ülkesindeki nüfuzunun sınırlı olduğunu da iddia eden Peres, Tahran'da, Ruhani'nin uluslararası toplumla uzlaşma çabalarına destek vermeyecek bazı "yapılar" bulunduğunu belirtti.

NETANYAHU: İRAN NÜKLEER EŞİĞİ GEÇMEYE YAKIN

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan ise, İran'la ilgili sert açıklamalar geldi. Düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü bünyesindeki Saban Merkezi'nin ABD'nin başkenti Washington'daki yıllık forumunda video konferans yöntemiyle bir konuşma yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'la nükleer müzakerelere ilişkin, "Netice hala belirsiz. İran, nükleer eşiği geçmeye tehlikeli biçimde yakın" dedi.

Nükleer silah sahibi bir İran'ın, İsrail-Filistin barışına yönelik umutları sona erdireceğini savunan Netanyahu, Tahran rejiminin İsrail'in yok olmasına kendini adadağını iddia etti.

Natenyahu, "Cenevre'deki müzakereler kapsamında, İran'ın politikalarında bir değişimin olması yönünde net bir talep ortaya konması gerektiğine inanıyorum. Bu müzakerelerin ayrılmaz bir parçası olmalı. Diğer bir deyişle, olması gereken şey, sadece İran'ın nükleer kapasitesinde bir değişim ve azaltma, nükleer silahlar üretme kapasitesinin yok edilmesi değil, aynı zamanda İran'ın soykırımsal politikalarını değiştirmesi yönünde bir talepte bulunulmasıdır" şeklinde konuştu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)