BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriPerakendeciler için odak noktası ödemeler----

Perakendeciler için odak noktası ödemeler

Perakendeciler için odak noktası ödemeler
13 Temmuz 2021 - 16:36 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisi perakendecilerin odağını ödemelere çevirdi. Pandemi döneminde odak noktasını ödemelere yönelten perakendeciler en büyük faydayı gördü.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi sürecinde ödemelere öncelik veren işletmeler, fayda sağlamak için en iyi pozisyona yerleşti. Perakendecilerin %55’i ödelerin işletmeleri için en stratejik alanlardan biri olduğunu söyledi ve korona virüs pandemisinin satışlar üzerinde pozitif bir etki yarattığını ifade etti.

S&P Global Market Intelligence tarafından 250 ticaret ve ödeme teknolojisi ile yapılan araştırma sonucuna göre etkili ve yeterli ödeme altyapısına sahip işletmeler geçtiğimiz yıl değişen pratiklere hızla ayak uydurmayı başardı. Forbes’un haberine göre, adapte edilebilir bir ödeme stratejisi olmayan şirketler ise zorluklarla karşılaştı. Geçtiğimiz yıla bakıldığında kapsamlı sorunlar ortaya çıkaran 5 kilit alan görüldü.

1. Dolandırıcılık

Birçok işletme dijital satış hacimleri hızlanırken dolandırıcılık konusunda zorluklarla karşılaştı. E-ticaret aktivitelerini pandeminin ilk dönemlerinde hızlı bir şekilde geliştiren bazı işletmeler ise bankalar tarafından onaylanmayan kart işlemleri nedeniyle güçlük yaşadı. Katılımcıların %67’si işletmelerinde gerçekleşen online işlemlerde dolandırıcılık hacminin arttığını söyledi.

2. Sınırlı ödeme seçenekleri

Pandemi süreci boyunca tüketiciler çok daha hızlı, kolay ve esnek ödeme yöntemleri arayışında oldu. Tüketicilerin %30’u hayatlarında ilk kez temassız ödeme metodlarını denedi.

Kendi ülkelerinde ödeme alanında gerçekleşen değişimlere ayak uydurmak bile kolay olmazken birçok işletme uluslararası aktivitelerinde de artış gözlemledi. Bu nedenle de yalnızca kart ödemelerinin yeterli olmadığı anlaşıldı. Alternatif ödeme metodları sunamayan işletmeler ise bazı sonuçlarla karşılaştı. Tüketicilerin %78’i tercih ettikleri ödeme metodunun geçerli olmadığı işletmelerden alışveriş yapmak istemediğini söyledi.

3. Hizmet kesintisi

Perakendecilerin ödeme partnerleri 2020 yılında artan e-ticaret hacimleri nedeniyle baskı altında kaldı. Oldukça büyük ve dayanıklı altyapıları olmayanlar zaman aşımı ve hizmet kesintileriyle karşı karşıya kaldı. Bu nedenle perakendeciler de satış kayıpları ve olumsuz müşteri deneyiminin etkisini yaşadı. 451 Research tarafından küresel perakendecilerle yapılan bir araştırmada yıllık 5 milyar dolar üzeri geliri olan perakendecilerin %52’si pik saatlerde yaşanan hizmet kesintilerinin her dakikada 10 bin dolar ve üzeri kayıp yaşattığını söyledi.

4. Hatalı işlem onayı

E-ticaretin yaygınlaşmasıyla birlikte işlem hacmi büyüyen perakendeciler hatalı işlem onaylarının yarattığı zorluklarla da karşılaştı. Bunun ardında oldukça farklı nedenler var ve  bu sorun 7 y kuşağından birini etkiledi. 451 Research’ün araştırmasına göre korona virüs pandemisi sürecinde en aktif e-ticaret kullanıcıları Y kuşağı oldu. Bunun sonucunda her dört kişiden biri, hatalı işlem onayları devam ettiği takdirde gelecekte bu perakendeciden alışveriş yapmayacağını belirtti.

5. Çok kanallı entegrasyon zorlukları

Mağazadan teslim ya da teslim noktası gibi deneyimler pandemi döneminde giderek popülerlik kazandı. Çok kanallı bir ödeme platformu bulunmayan perakendeciler ise bu deneyimleri müşterilerine etkili bir şekilde sunmayı başaramadı

. Katılımcıların yaklaşık %54’ü ticaret stratejilerinin bireysel satış kanallarına odaklanan farklı ekipler tarafından yönetildiğini söyledi. Çoklu ödeme platformları ise uygulama açısından kritik bir unsur haline geldi. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre orona virüs pandemisi birçok perakendecinin ödeme altyapısının eksikliklerini ortaya çıkardı. Ankete katılan her 10 perakendeciden dokuzu korona virüsün ortaya çıkardığı ödeme ihtiyaçlarını öne çıkardı.

2021 ve 2022 yılları boyunca her ölçekteki perakendecinin odak noktası ve önceliği ödemelerini modernize etmek olacak.

Pandemi ekonomide verimliliği artırdı

 

Kripto işlem hacimlerinde korkutucu düşüş

 

ABD'de enflasyon yükselmeye devam ediyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)