BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPerakende sektöründe dijitalleşme hamleleri----

Perakende sektöründe dijitalleşme hamleleri

Perakende sektöründe dijitalleşme hamleleri
18 Haziran 2021 - 18:04 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisiyle birlikte tüketici davranışları değişirken, dijitalleşme de hızlanıyor. Perakende sektörü de dijitalleşen dünyaya adapte olmaya çalışıyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs pandemisi tüketici davranışını değiştiriyor ve yeni fikirlere adapte olma konusundaki yavaşlığıyla bilinen perakende sektörünün iş modellerini dönüştürüyor. Alım müdürleri ve yöneticilerin dünyayı dolaşması şimdi korona virüs öncesinin yöntemleri arasında kaldı. Ancak henüz yeni başlamış olan bu dönüşümün önünde uzun bir yol var.

Örneğin perakende sektöründe ürün seçiminin acilen güncellenmesi gerekiyor. Pandemi ortaya çıkmadan önce bile defileler, showroom ziyaretleri ve fuarlar oldukça eski bir yöntem haline gelmişti. Alım müdürleri, yöneticiler ve toptancılar yaklaşık on yıldır yeni iş modellerine duyulan ihtiyacı dile getiriyor olsa da, eski alışkanlıklardan kolaylıkla vazgeçilemedi.

Dünyanın moda tasarımcılarının büyük bir bölümü geleneksel defileleri yeniden tasarlamak için altın bir fırsatı kaçırdı. Tüm dünyada karantina uygulamalarının devrede olduğu dönemde, defilelerin büyük bir bölümü Zoom aracılığıyla konuksuz olarak gerçekleştirildi. Yine de dijital defilelerin kalıcı olacağına dair işaretler var. Birçok tasarımcı gelecek sonbahar sezonu için hibrit modellere yöneliyor.

Showroom ziyaretleri için çalışanların günlerce ofis dışında olması gerekiyor ve bu yöntem de yakın zamanda perakende sektöründe ortadan kalacak gibi görünüyor. Joor, Nuorder ve Ordre gibi sanal showroom platformları birkaç yıldır faaliyet gösterse de şimdi giderek daha fazla ilgi çekmeye başladı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu üçlü arasında en eski platform olan Joor’un ziyaretçi sayısı pandemi döneminde %437 artış gösterdi. Sektöre yönelik yayın yapan Business of Fashion’dan Lauren Sherman, Forbes’a yaptığı açıklamada, “dijital showroomlar oldukça büyük bir yenilik. Platformlar perakendecilerin alım süreçlerini dijitalleştirmesine imkan tanıdı.

Aynı zamanda zamandan tasarruf sağlayarak etkinlik sağladı” dedi. Bu yeni iş modellerinin hiçbiri insani bağ isteğimizin yerini almasa da, teknolojiyi iş süreçlerine entegre etmek daha iyi sonuçlar alınmasını sağlıyor. Bununla birlikte çalışanların zamandan tasarruf etmesine imkan tanıyor, şeffaflık sağlıyor.

Bank of America aşılanan personeli ofise çağırıyor

 

E-ticarete yeni soluk

 

Finansal piyasalarda yeni bir çağ başlıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)