BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPerakende sektörü 2. dalgaya hazırlanıyor----

Perakende sektörü 2. dalgaya hazırlanıyor

Perakende sektörü 2. dalgaya hazırlanıyor
03 Ekim 2020 - 10:36 www.finansgundem.com

ABD’de vaka sayılarındaki artışın ardından özellikle tuvalet kağıdı gibi ürünlerde tüketicide stok eğiliminin artması endişesi ile perakende sektörü, ilk dalgadaki sıkıntıların tekrarlanmaması için tedarik zincirini güçlendirmek adına harekete geçti.

Belirli temel ürünlerde marketlerin stoklarını güçlendirdikleri belirtiliyor. Türkiye'de de tüm dünyada olduğu gibi ilk korona virüs vakasının açıklanmasının ardından mart ayında marketlere koşan vatandaşlar, temel gıda ve koruma ürünlerini stoklama eğilimine girmişti.

'BİR DAHA ASLA HAZIRLIKSIZ YAKALANMAYACAĞIZ'

Wall Street Journal'da yer alan bir haberde vakalardaki artış ile marketlerin depolarında yoğun bir mesainin başladığı bilgisi yer aldı. Associated Food mağazaları, yıl sonuna kadar yüksek talebe hazırlanmak için depolarında “pandemik paletler” inşa etmeye başladı. 400'den fazla mağazalı şirketin başkan yardımcısı Darin Peirce, “Bir daha asla hazırlıksız yakalanmayacağız” dedi.

BELİRLİ ÜRÜNLERDEN EN FAZLA 3 TANE ALINABİLECEK

İngiltere'de de ikinci dalga endişesi perakencileri harekete geçirdi. Geçiğimiz günlerde hükümet akşam 22.00 sonrası restoranların kapanması kararını açıkladı ve ardından tüketicilerde başlayan tedirginlikle ülkede tuvalet kağıdı satışları yüzde 23 arttı. Morrisons ve Tesco birkaç gün önce her müşterinin un, tuvalet kağıdı, bebek bezi gibi belirli ürünlerden alımı en fazla 3 tane ile sınırladı.

İNDİRİM MARKETİ 4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Korona virüs ile gelir kaybı yaşayan tüketiciler önce etikete bakmaya başlayınca, uygun fiyatlı ürün satan marketler için yeni bir büyüme alanı oluştu. Alman indirim marketi Aldi, 1 yıl içinde İngiltere'de 100 yeni mağaza açıp internetten satın al, mağazadan teslim al sistemini hayata geçirerek 4 bin kişiyi işe alacağını açıkladı. Aldi yılbaşından bu yana cirosunu yüzde 8.3 artırdı.

(Sözcü)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)