BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisPerakende devi devlet bankasına geçti----

Perakende devi devlet bankasına geçti

Perakende devi devlet bankasına geçti
18 Şubat 2018 - 09:41 www.finansgundem.com

Rusya'da dev anlaşma... Devlet bankası VTB, ülkenin büyük gıda zinciri Magnit’in % 29,1 hissesini 2,5 milyar dolara satın alıyor.

Rusya’da devlet kontrolündeki VTB bankası, ülkenin en büyük perakende gıda zincirlerinden Magnit’te kontrol hissesini satın aldı.  Magnit'i 1994'te kuran ve ülkenin en büyüklerinden biri haline getiren 50 yaşındaki Sergey Galitski, satış kararının açıklandığı basın toplantısında ağlamamak için kendini zor tuttu. Kommersant gazetesinin haberine göre, VTB Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Kostin, bankanın Magnit’in yüzde 29,1 hisselerini yaklaşık 2,5 milyar dolara satın almak üzere anlaşmaya vardığını açıkladı. 


Satış bedelinin 138 milyar ruble olduğunu belirten Kostin basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Satış anlaşması ilgili makamların onayını bekliyor, ama biz anlaştık, hayırlı olsun” dedi.

Magnit’in kurucusu ve sahibi Sergey Galitski'nin, satışın ardından şirkette yüzde 3 hissesi kalıyor. Diğer hisseler de yatırım fonlarında.  Şirketin yeni CEO’sunun ise finans müdürlüğü görevini yürüten Haçatur Pombuhçan’ın olması bekleniyor.

16 binden fazla mağazası olan, düşük gelir grubuna seslenen Magnit, geçen yıl 20 milyar dolara yakın ciro yapmıştı. Net kârı geçen sene yüzde 34,7 azalarak 35,53 milyar rubleye gerileyen Magnit, yedi yıl aradan sonra hissedarlarına temettü ödemesi yapmamıştı. Galitsky'nin, işler daha kötüye gitmeden satış kararı aldığı bildiriliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)