BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkPerakende bankacılıkta devrim yaklaşıyor----

Perakende bankacılıkta devrim yaklaşıyor

Perakende bankacılıkta devrim yaklaşıyor
20 Ağustos 2021 - 17:55 www.finansgundem.com

2011 yılında ünlü yatırımcı Andreessen Horowitz yazılım şirketlerinin, ekonominin büyük bir bölümünü istila edeceğini söylemişti. Ancak o dönemden bu yana büyük bir değişim geçirmeyen perakende bankacılığında da devrim yakın.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2011 yılında yayınlanan bir yazıda yazılım şirketlerinin dünyayı ele geçireceği söylenmişi. Aynı dönemde ünlü yatırımcı Andreessen Horowitz de “yazılım şirketlerinin ekonominin büyük bölümlerini ele geçireceği kapsamlı bir teknolojik ve ekonomik değişimin ortasında olduğumuzu” ifade etmişti. Horowitz haklı çıktı: Yazılım toplumların yaşam biçimlerini değiştirdi ve günlük hayatımızın bir parçası haline geldi.

Şimdi Uber, DoorDash, Netflix ve Amazon olmadan yaşamayı hayal bile edemiyoruz. Ancak Forbes’un haberine göre diğer sektörlerin aksine perakende bankacılığında yazılım açısından önemli değişimler yalnızca yakın zamanda gerçekleşti.

Mobil cihazların sağladığı kullanım kolaylığı, düzenlemelerdeki değişimler ve artan internet hızıyla birlikte perakende bankacılığında da inovasyon hız kazandı. Korona virüs pandemisi sürecinde alınan sosyal mesafe önlemlerinin de sürecin hızlanmasında etkisi oldu. Perakende bankacılığında kapsamlı bir dönüşüm yaklaşıyor ve tüketiciler uzun vadeli bir inovasyon süreciyle karşı karşıya. Bankalar ve fintek şirketlerinin ise gerçek inovasyonun eski sistemlerin üzerine kurulacak yazılımlarla gerçekleşmeyeceğini anlamalı.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre korona virüs pandemisi perakende bankacılıkta dijitalleşmeyi hızlandırdı ve finans sektörünü müşterilerin entegre ve temassız bankacılık deneyimlerine sahip olabileceği bir geleceğe yönelmeye zorladı. Ancak halihazırda ‘potansiyel’ aşamasındayız. Bankacılığın gerçek anlamda ilerleyebilmesi için sektörün organizasyonlarında bulunan tasarım hatalarını düzeltmesi gerekiyor.

Kurumların ürünlerden ziyade müşteri ve müşteri deneyimini öncelik haline getirmesi gerekiyor. Müşteri odaklı hale gelirken bankalar, müşterilerin her ürün için yeniden başvuru yapmadan hizmetlere nasıl erişebileceğinin yollarını aramalı. Tek bir finans platformu teoride oldukça çekici görünse de sektörde bunu başarabilen bir şirket henüz yok.

Andreessen’in 10 yıl önce dile getirdiği bu fikri  perakende bankaları için hayata geçirebilmenin yolu tüm bankacılık sektörünün müşteri odaklı bir şekilde yeniden düzenlenmesinden geçiyor. Mevcut bankacılık sistemi geçtiğimiz yüzyılda inşa edildi ve banka şubelerine dayanıyor. Ancak dijital dönüşüm yoluyla büyüme ikinci planda kalıyor. Bugünün dünyasında tüketiciler ihtiyaçlarına karşılık veren finansal hizmetlere ve ürünlere yöneliyor.

Birçok banka müşterileri hakkında verilere sahip olduğunu söylese de, gerçekte müşterilerin hayatının yalnızca finansal kısmıyla ilgili bilgiye sahipleri. Müşterilerin odak noktası haline gelmesi için ise bankaların ve fintek şirketlerinin sürekli olarak müşteri ihtiyaçlarını araştırması gerekiyor.

Düzenli yapılan müşteri anketleri, müşteri ihtiyaçlarını ürünlerin yol haritasıyla paralel hale getirmek için en kolay yöntemlerden bir tanesi. Perakende bankacılık için gerçek inovasyonun yolu, geleneksel ürünlerin yükünü taşımayan bir dijital Banka inşa etmekten geçiyor.

Türkiye'nin yerli çipi: Çakıl

 

Dev fintek şirketinin yeni hizmetine düzenleme tehdidi

 

Wall Street bankalarının evden çalışma korkusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)