BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPentagon: Rusya taktik tabur sayısını 76’ya çıkardı----

Pentagon: Rusya taktik tabur sayısını 76’ya çıkardı

Pentagon: Rusya taktik tabur sayısını 76’ya çıkardı
19 Nisan 2022 - 09:32 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki taktik tabur sayısını 76’ya çıkardığını duyurdu.

Gazetecilere Ukrayna'daki savaşa ilişkin bilgilendirmede bulunan üst düzey bir Pentagon yetkilisi, Rus ordusunun doğu Ukrayna’daki yığınağına devam ettiğini söyledi. Yetkili, “Geçen hafta Perşembe toplam taktik tabur sayısını konuştuğumuzdan bu yana Ukrayna’daki Rus taktik taburların sayısı 76’ya çıktığını değerlendiriyoruz. Yani en son konuştuğumuzdan bu yana 11 taktik tabur eklediler” dedi.

'Rusya uzun menzilli bombardıman uçakları ile Kiev'i bombaladı'

Rusya’nın taktik taburları ortalama 800 ile 1000 askerden oluşuyor. Rus güçlerinin tamamının Ukrayna’nın doğu ve güney kesimlerinde olduğunu belirten yetkili, Rus Hava Kuvvetlerinin halen savaş bölgesinde ortalama 200 sorti uçuş yaptığını ve son birkaç gün içinde Rusya’nın uzun menzilli bombardıman uçakları ile Kiev ve Lviv’de askeri hedefleri bombaladığını söyledi.

Yetkili, Moskova füze kruvazörünün batırılmasından sonra Rusya’nın Karadeniz’deki gemilerinde herhangi bir hareketlenme söz konusu olmadığını aktardı.

Donetsk'te Rusya’nın topçu ateşinin artıyor

Pentagon yetkilisi, ayrıca Donetsk bölgesinde Rusya’nın topçu ateşinin artmaya başladığını belirtti. ABD’nin Ukrayna ordusuna sağlayacağı obüs topları için Ukraynalı eğitmenlere eğitim vermek üzere hazırlıkların devam ettiğini belirten yetkili, bu eğitimlerin yakın zamanda Ukrayna’nın dışında başlayacağını kaydetti.

Rusya'dan provokasyon iddiası! Paskalya Bayramı'nı işaret ettiler

 

Rusya, savaştaki kayıplar listesini yayınlandı

 

Psaki: Ukrayna'ya savunma yardımlarını sürdüreceğiz

 

Ukrayna'dan 'Rusya saldırısı' açıklaması

 

Fransa'ya göre Ukrayna'daki durum "soykırım" değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)