BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPenguenlerin yarısı yok olabilir----

Penguenlerin yarısı yok olabilir

Penguenlerin yarısı yok olabilir
25 Nisan 2021 - 20:57 www.finansgundem.com

WWF'in araştırması küresel ısınmanın yavaşlatılmaması halinde imparator penguenleri kolonilerinin yarısının yok olabileceğini açıkladı

Dünya Penguen Günü, küresel ısınma ve insan faaliyetleri nedeniyle bu kuşların karşı karşıya olduğu tehditler hakkında kamuoyunu bilinçlendirmek için 25 Nisan Pazar günü kutlanıyor

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), küresel ısınmanın 1,5 santigrat derece ile sınırlandırılamaması halinde Antarktika kıtasında yaşayan İmparator penguen kolonilerinin yüzde 50'sinin yok olabileceği uyarısında bulundu.

WWF, dünyanın en büyük penguen türünün Antarktika'nın birçok bölgesinde buzulların erimesinin önü alınamazsa türünün yol olma tehlikesine gireceğini duyurdu.

Jeofizik uzmanlarının geliştirdiği modellere göre küresel ısınma sanayi öncesi dönemlere oranla 1,5 santigrat derece ile sınırlandırılamazsa, yüzyılın sonunda yağışların yüzde 240 artacak ve yoğun yüzey erimesi ile buz erozyonuna sebep olacak.

Jeofizik uzmanlarının geliştirdiği modellere göre küresel ısınma sanayi öncesi dönemlere oranla 1,5 santigrat derece ile sınırlandırılamazsa, yüzyılın sonunda yağışların yüzde 240 artacak ve yoğun yüzey erimesi ile buz erozyonuna sebep olacak.

Paris İklim Anlaşması hayati öneme sahip 

Birleşmiş Milletler (BM) Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) Küresel Isınma Özel Raporu'na göre dünya sıcaklığındaki artışı 2015 Paris Anlaşması'nda "2 derecenin altında ve 1.5 derecede sınırlama" hedefine 2030-2052 yılları arasında ulaşıyor.

ABD'nin ev sahipliğinde perşembe günü düzenlenen Dünya İklim Zirvesi'de konuşan İtalya Başbakanı Mario Draghi, anlaşma sonrası yapılan eylemlerin bu taahhütü yerine getirme konusunda yetersiz kaldığına dikkat çekmiş ve mevcut politikalar ışığında seviyenin 3 dereceye ulaşacağı uyarısı bulunmuştu.

2019 yılında yapılan bir araştırma, Antarktika kıtasında yaşayan İmparator penguen türünün tehlikeye girdiğini ortaya koymuştu.

İngiliz Antarktika Araştırmaları kurumu, İmparator penguenlerin en fazla çiftleştiği yerlerden biri olan Halley Koyu'nda 2016 ve 2017 yıllarında hiç üreme olmazken, 2018 yılında normalden çok düşük bir oranda yavru penguen dünyaya geldiğini duyurmuştu.

Nesli tükenen kaplumbağaya ateş ettiler

 

İngiliz futbolundan sosyal medya isyanı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)