BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPelosi’den ABD müttefiklerine uyarı: Huawei’ye yaklaşmayın----

Pelosi’den ABD müttefiklerine uyarı: Huawei’ye yaklaşmayın

Pelosi’den ABD müttefiklerine uyarı: Huawei’ye yaklaşmayın
15 Eylül 2020 - 10:50 www.finansgundem.com

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, müttefiklerini Çin’in telekom devi Huawei ile iş yapmama konusunda uyardı

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi cuma günü yaptığı açıklamada ABD’nin müttefiklerini Çin’in telekom devi Huawei ile iş yapmama konusunda uyardı ve diğer ülkelere de, dünya 5G ağını geliştirmek için hazırlanırken ABD’yle çalışma çağrısında bulundu.

Pelosi’nin açıklamaları, ABD Adalet Bakanlığı’nın Huawei’ye yönelik yeni suçlamalarının ardından geldi. Huawei şantajcılık ve ABD şirketlerinden ticaret sırlarını çalmakla suçlanıyor.

Münih Güvenlik Konferansında konuşan Pelosi, “5G sisteminin bizim değerlerimizi taşımayan otokratik bir hükümet tarafından domine edilmesi saldırganlığın en haince hali” dedi.

“Eğer değerler konusunda kolektif bir bilinç oluşturmak ve insan haklarına saygı duymak istiyorsanız Huawei’ye yaklaşmayın. Bunun yerine gelin uluslararası iş birliğiyle birlikte bir şey inşa edelim ve bu bilgi edinme özgürlüğüne dair olsun.”

Pelosi’nin Huawei’ye karşı sert tutumu, ABD Başkanı Donald Trump’la aynı fikirde olduğu az sayıdaki konulardan biri. Trump yönetimi Huawei’yi, ABD şirketlerinde daha fazla yer edinmemesi için izole etmeye çalışıyor. Yönetim özellikle ABD, İngiltere, Kanada, Avusturalya ve Yeni Zelanda’dan oluşan bilgi paylaşım grubunun Huawei ile çalışmasına engel olmak istiyor.

Geçtiğimiz ay, Trump yönetimi İngiltere’nin Huawei’ye bazı 5G mobil ağlara sınırlı erişim sağlama izni vereceğine dair açıklamasının ardından, hayal kırıklığına uğradığını açıklamıştı. Trump yönetiminin üst düzey bir ismi “İngiltere’nin kararı ABD’yi hayal kırıklığına uğrattı” açıklamasında bulundu. Trump yönetiminin “İngiltere’yle iş ortaklığının güvenilir olmayan tedarikçileri 5G ağlarının dışında tutarak sürdüreceği” söylendi.

ABD yetkilileri uzun süredir Çin’in fikri mülkiyet hırsızlığı yaptığından, ekonomiye milyarlarca dolar zarar verdiğinden, binlerce istihdam kaybına neden olduğundan şikayet ederek, ulusal güvenliği tehdit ettiğini söylüyordu. Çin herhangi bir fikri mülkiyet hırsızlığına dahil olmadığını iddia etmeye devam ediyor.

Pelosi 5G ağlarının geliştirilme sürecinde diğer ülkelerin ABD’yle işbirliği yapmasını söyleyerek, “Çin’in ticaretini 30 yıldır takip ediyorum ve tartışmasız bir şekilde ve tereddütsüz söylüyorum ki: Çin gibi bir topluma ya da Çin gibi bir ekonomiye sahip olmak istemiyorsanız … Çok dikkatli olun” dedi.

Bir Beyaz Saray yetkilisi de basına yaptığı açıklamada, ABD’nin Huawei’nin sunduklarına karşılık vermek için telekom sektöründe ortaklıklar kurmak istediğini açıkladı.

Beyaz Saray’ın Uluslararası Telekomünikasyon Politikası Temsilcisi Robert Blair da İngiltere’ye, Huawei’nin ekipmanlarını kullanma konusundaki kararını dikkatlice gözden geçirmesi konusunda çağrıda bulundu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence geçtiğimiz hafta CNBC’ye yaptığı açıklamada Londra’nın kararının İngiltere ve ABD arasındaki ticaret müzakerelerini zora sokabileceğini açıkladı.

Pence, “Ekonomik bağlarımızı inşa etme konusunda istekliyiz ancak İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a, bu ülkede 5G ağlarını genişletirken, şirketlerimizin ABD ve İngiltere’deki ihtiyaçları gizlilik ve güvenlik koşullarından feragat etmeden yerine getirmesini istediğimizi açıkladık” dedi.

2018 yılında Pentagon Huawei ve ZTE’nin cep telefonlarının ve modemlerinin satışlarını, güvenlik riskleri nedeniyle dünyadaki tüm askeri üslerinde durdurdu. Huawei ve ZTE daha önce ürünlerinin ABD vatandaşlarını gözetleme amacı taşıdığı iddialarını reddetmişti.

ABD teknoloji yarışında neden Çin’in gerisinde kaldı?

 

ABD’nin teknoloji devleri için yeni fırsat

 

Teknolojide dünya lideri Çin mi olacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)