BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPekin'de yurt içi kaynaklı 10 korona virüs vakası tespit edildi----

Pekin'de yurt içi kaynaklı 10 korona virüs vakası tespit edildi

Pekin'de yurt içi kaynaklı 10 korona virüs vakası tespit edildi
22 Ocak 2022 - 08:13 www.finansgundem.com

Çin'de gelecek ay Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanan başkent Pekin'de son 24 saatte yurt içi kaynaklı 10 korona virüs vakasının saptandığı duyuruldu.

Yerel yönetimden yapılan açıklamada, kentin merkez ilçelerinden Haydiyen'de 2, güneybatıdaki Fıngtay'da 6, Daşing'de 1 ve Yicuang Kalkınma Alanı'nda 1 yeni yerel vaka görüldüğü belirtildi. Açıklamada Haydiyen'deki vakaların daha önce tespit edilen, Omikron varyantı taşıyan vakalarla yakın temastaki kişiler olduğu, Fıngtay, Daişing ve Yicuang'dakilerin ise soğuk zincir endüstrisiyle bağlantılı Delta varyantı taşıdığı ifade edildi.

Pekin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Yardımcı Direktörü Pang Şinghuo, dün yaptığı açıklamada şehirde 15 Ocak'tan beri, 18'i hastalık belirtisi gösteren 23 vaka kaydedildiğini aktarmıştı. Vakaların iki ayrı yayılma grubu olduğu tahmin ediliyor. Haydiyen ilçesinde 14 Ocak'ta ortaya çıkan, Kanada'dan gelen bir posta gönderisinden bulaştığı tahmin edilen ve Omikron varyantı taşıyan grupta 5 vaka tespit edildi.

İlk kez Çaoyang ilçesinde yaşayan bir kamyon şoförü ile Fıngtay'daki soğuk zincir deposunda çalışan işçilerde görülen, Delta varyantını taşıyan salgın grubu ise 13 vakaya ve 5 asemptomatik vakaya yol açtı. 4-20 Şubat 2022'de Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak kentte bulaşıcılığı yüksek Omikron ve Delta vakalarının ortaya çıkması, virüsün daha fazla yayılabileceğine dair endişeleri arttırdı.

24 SAATTE 63 VAKA

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, Çin ana karasında dün 24 saatte 23'ü yurt içi kaynaklı 63 korona virüs vakası saptandı.

Pekin'de 10, Tiencin'de 6, Hınan eyaletinin Anyang şehrinde 4, Guangdong eyaletinin Cuhai şehrinde 3 yerel vaka görüldü. Yurt dışı kaynaklı 40 vakanın kayıtlara geçtiği ülkede virüse bağlı can kaybı yaşanmadı.

Korona virüs salgınında ilk vakaların ortaya çıktığı Çin ana karasında bugüne kadar 105 bin 484 vaka tespit edildi, 4 bin 636 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 173 hastanın tedavisi sürüyor. Yurt içi kaynaklı vakaların görüldüğü eyalet ve şehirlerde salgın kontrol ve önleme tedbirleri uygulanmaya devam ediliyor.

Çin, Korona virüs vakalarını ortaya çıktığı yerde bastırmayı ve bulaşma zincirini kesmeyi hedefleyen 'sıfır vaka' stratejisini uyguluyor. Bu strateji karantina, seyahat kısıtlamaları ve toplu testler gibi katı ve geniş ölçekli tedbirleri içeriyor.

Günlük tablo açıklandı: 181 vefat, 72 bin 555 yeni vaka

ABD'de federal çalışanlara aşı zorunluluğu durduruldu

ABD'de son 24 saatte 2 bin 470 can kaybı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)