BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPekin'de sıfır vaka politikasına protesto----

Pekin'de sıfır vaka politikasına protesto

Pekin'de sıfır vaka politikasına protesto
13 Ekim 2022 - 15:37 www.finansgundem.com

Çin'in başkenti Pekin'de hükümetin korona virüs salgını için planladığı politikalara karşı vatandaşlardan tepki geldi. Ağır karantina şartları ve sıfır vaka politikalarına karşı halk ayaklandı.

Çin’in başkenti Pekin'deki bir üst geçide “Kovid-19 testi değil, yemek istiyoruz”, “Karantinaya hayır, özgürlüğe evet”, “Yalana hayır, saygınlığa evet”, “Devrime hayır, reforma evet”, “Lidere hayır, oy kullanmaya evet”, “Köleliğe hayır, vatandaşlığa evet” ifadelerinin yazılı olduğu pankartlar asıldı. Ayrıca üst geçitten dumanlar yükseldiği görüldü.

Çin hükümetinden olaya ilişkin açıklama gelmedi. Protestonun Çin Komünist Partisinin (ÇKP) 20. Kongresi öncesi düzenlenmesi dikkati çekti. Protestonun kim ya da kimler tarafından yapıldığına dair bilgi paylaşılmadı.

Sözcü haberine göre; ÇKP’nin hafta sonu başlayacak 20. Ulusal Kongresi'nde ülkenin gelecek 5 yıldaki yönetim kadrolarını şekillendirecek kritik kararların alınması bekleniyor.

Devlet Başkanı ve ÇKP Genel Sekreteri Şi Cinping’in iktidarını üçüncü döneme taşımasının yolunu açması beklenen Kongrede, ülkenin farklı yerlerinden başkente gelecek delegeler, partinin merkezi yönetim organlarını seçecek.

Tek parti iktidarının olduğu ve anayasada güçler ayrılığı ilkesinin bulunmadığı ülkede ÇKP, merkezi ve yerel hükümetlerin, yasama, yargı, danışma organlarının, kamu kurum ve kuruluşlarının, devlete ait şirketlerin ve ordunun yönetimini belirliyor.

Almanya’da Kovid artıyor, maske zorunluğu çağrısı yapılıyor

 

DSÖ'den uzun Kovid uyarısı: Kadınlar daha çok etkileniyor!

 

Kovid-19 pandemisi bitti mi? İstatistikler ne diyor?

 

Bakan Koca'dan Kovid-19 açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)