BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPekin'de Kovid-19 tedbirleri genişletildi----

Pekin'de Kovid-19 tedbirleri genişletildi

Pekin'de Kovid-19 tedbirleri genişletildi
21 Mayıs 2022 - 10:04 www.finansgundem.com

Pekin Şehir Yönetimi Sözcüsü Şu Hıcien, toplu testlerde topluluk içi yayılmaya rastlandığı için tedbirlerin genişletilerek sürdürüleceğini açıkladı.


Çin'in başkenti Pekin'de ilk defa 22 Nisan'da görülen Omikron taşıyan yerel kaynaklı vakaların yol açtığı Kovid salgını yüzünden uygulanan tedbirler devam edyior. Pekin Şehir Yönetimi Sözcüsü Şu Hıcien, tüm kentte anaokullar ile ilk ve orta dereceli okulların çevrim içi eğitimi sürdüreceği, restoranların yalnızca sipariş hizmeti vermeye devam edeceğini açıkladı.

Kentte spor salonları, sinemalar ve diğer kapalı eğlence merkezleri geçici süreyle kapatıldı. Şehrin güneybatısındaki Fıngtay ilçesinde yaşayanlara evlerinden çalışmaları söylendi. İlçede ana iki tren istasyonu çevresindekiler dışında tüm otobüs ve metro istasyonları kapatıldı.

670'ten fazla öğrenci ve öğretmen merkezi karantinada

Güneybatıdaki Fangşan ilçesinde yaşayanlara da evlerinden çalışmaları tavsiye edilirken kuzeybatıdaki Haydien ilçesinde kurum ve kuruluşlardan ofislerde çalışanların sayısını azaltmaları istendi. Fangşan ilçesindeki Pekin Teknoloji Enstitüsünde 18 Mayıs'tan beri 11 vaka görülmesi sebebiyle 670'ten fazla öğrenci ve öğretmen merkezi karantinaya alındı. Kentte son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 58, göstermeyen 12 vaka saptandı.

Pekin'de Omikron taşıyan yerel kaynaklı vakalar, ilk kez 22 Nisan'da görülmüş, virüsün bundan önce bir haftadır fak edilmeden yayıldığı anlaşılmıştı. Nüfusu 21 milyonu aşan metropolde, Şangay'dakine benzer bir kapanmayı gerektirecek yayılma ihtimali söz konusu.

Son 24 saatte Çin'de 1211 vaka

Ulusal Sağlık Komisyonu, Çin'de son 24 saatte hastalık belirtisi gösteren 201, göstermeyen 1010 vaka görüldüğünü, söz konusu vakaların 79'unun yurt dışı kaynaklı olduğunu açıkladı. Vakaların büyük bölümü en büyük şehir Şangay'da görüldü. Kentte hastalık belirtisi gösteren 84, göstermeyen 784 vaka tespit edildi, 1 kişi öldü.

Şanghay'da Omikron taşıyan vakaların tetiklediği salgın yüzünden 28 Mart'ta başlayan kapanma, vakalar azalmadığı için belirsiz süreyle uzatılmıştı.

Hong Kong'da son 24 saatte 253 vaka 

Hong Kong'da son 24 saatte 38'i yurt dışı kaynaklı 253 vaka tespit edildi, 1 kişi öldü. Kentte martta 20 binin üzerine kadar çıkan günlük vaka sayısı bir ayı aşkın süredir 1000'in altında seyrediyor.

Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'da ise son 24 saatte yerel kaynaklı 85 bin 720, dış kaynaklı 41 vaka tespit edildi, 49 kişi öldü. Tayvan'da vakalar mart sonundan itibaren artmaya başlamıştı. Yaklaşık 23,8 milyon nüfuslu Ada'da günlük vaka sayısı 15 Nisan'da ilk defa 1000'in üstüne çıkarken, 28 Nisan'da 10 bin, 3 Mayıs'ta 20 bin, 7 Mayıs'ta 40 bin, 10 Mayıs'ta 50 bin, 12 Mayıs'ta 60 bin ve 18 Mayıs'ta 80 bin eşiğini geçmişti.

Tayvan otoriteleri, vaka artışı karşısında ilave koruma tedbirleri alma yoluna gitmiyor. Ada'da, Çin ana karasından farklı olarak "virüsle yaşama uyum" stratejisine geçilmekte olduğu gözleniyor.

Pekin'de Kovid tedbirleri artırıldı

Şangay'da "sosyal sıfır Kovid" hedefine bugün de ulaşıldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)