BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPekin'de 8 bölge daha 'riskli' ilan edildi----

Pekin'de 8 bölge daha 'riskli' ilan edildi

Pekin'de 8 bölge daha 'riskli' ilan edildi
27 Nisan 2022 - 10:06 www.finansgundem.com

Pekin'de son 5 günde tespit edilen yerel kaynaklı korona virüs vakaları yüzünden8 bölge daha "riskli" ilan edildi.

Pekin Salgın Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), yeni vakaların tespit edildiği bir bölgenin "yüksek riskli", 7 bölgenin ise "orta riskli" ilan edildiğini açıkladı. Daha önce kentteki bir bölge "yüksek riskli", 5 bölge ise "orta riskli" ilan edilmişti. Risk bölgelerinde kademeli tedbirler uygulanırken birden çok vakanın görüldüğü konut ve iş yeri binaları karantina altına alınıyor.

Kentte son 24 saatte 34 yeni vaka tespit edilirken 22 Nisan'da beri kaydedilen vaka sayısı 113'e yükseldi. Pekin'e bağlı 11 merkez ilçe ve bir özel ekonomik bölgede toplu testler uygulanıyor.

Şangay benzeri kapanma olabilir

CDC Başkan Yardımcısı Pang Şinghuo, vakalardan alınan 38 numunede yapılan genetik incelemede virüsün Omikron olduğunun anlaşıldığı, vakaların iki ayrı yayılma zinciri oluşturduğunu ifade etti. Nüfusu 21 milyonu aşan metropolde, Şangay benzeri bir kapanmayı gerektirecek yayılma ihtimali kaygı yaratıyor. Vatandaşlar, olası bir kapanmaya hazırlık için yiyecek stokluyor.

Sebze stokları artıyor

Pekin Ticaret Bürosu Başkan Yardımcısı Cao Veydong da kentteki 7 tarım toptancı pazarındaki sebze stoklarının yüzde 10 artışla 25 bin 200 tona çıkarıldığını, şehrin genel olarak günlük ihtiyaçları karşılayacak yeterli stokunun bulunduğunu bildirdi.

Pekin'deki yeni salgın dalgasında ilk vakalar 22 Nisan'da kaydedilmiş, virüsün bir haftadır fark edilmeden yayıldığı bildirilmişti.

Durum acil ve vahim

Devlete ait "Beijing News" gazetesinin haberine göre Pekin Komünist Partisi Sekreteri Cai Çi, Belediye Başkanı Çın Cining ve diğer şehir yetkilileri, şehirde aniden ortaya çıkan vakaların farklı yayılma zincirlerine ait olduğunu, bu yüzden daha fazla yayılma riskinin bulunduğunu vurgulayarak "durumun acil ve vahim olduğunu" açıklamıştı.

Ülkenin en büyük şehri Şangay'da mart başından bu yana Omikron vakalarının tetiklediği salgın nedeniyle uygulanan kapanmanın sürmesi, Çin'in diğer büyük şehirlerinde de endişeye sebep oluyor. Güney eyaleti Guangdong'a bağlı 17,5 milyon nüfuslu Şıncın şehri, yerel kaynaklı 75 vakanın görülmesinin ardından 14 Mart'ta bir hafta kapanmaya gitmişti.

Çin'de insana bulaşan ilk kuş giribi vakası görüldü

Pekin'de 11 ilçede toplu testler uygulanacak

Pekin'de yeni kısıtlamalar devreye girdi

Şangay'da koronadan 7 kişi daha öldü

Şangay'da ilk ölümler gerçekleşti

Şangay'da karantina tedbirleri gevşeyecek

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)