BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPekcan ve Novak ulusal para ile ticareti artırmakta kararlı----

Pekcan ve Novak ulusal para ile ticareti artırmakta kararlı

Pekcan ve Novak ulusal para ile ticareti artırmakta kararlı
21 Mayıs 2020 - 07:32 www.finansgundem.com

Enerji, ticaret, tarım ve diğer alanlardaki iki işbirliğini görüşen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak’ın özellikle ticarette ulusal para birimi kullanımının artırılması konusu üzerinde durduğu belirtildi


Rusya Enerji Bakanlığı, Türk-Rus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu eş başkanları Aleksandr Novak ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Açıklamada, “Tarafların bu yıl, ticarette ulusal para birimi kullanımını artırma yönünde çalışmalarını sürdüreceği kaydedildi” dendi.

Novak’ın, tüm işbirliği alanlarında iki ülke yönetimi ve devlet kurumları arasında çalışma temaslarının istikrarını koruduğuna dikkat çekerek, “2019 sonuçlarına göre, Rusya-Türkiye ticaret hacmi yüzde 1.9 artarak 26 milyar dolara ulaştı. Rus-Türk işbirliği özellikle tarım ve enerji alanlarında aktif olarak gelişiyor” ifadesini kullandı.

Bu noktada bu yılın başında açılışı yapılan TürkAkım’ın önemli yere sahip olduğunu kaydeden Novak, “Yapımın tamamlanması, ikili işbirliğini güçlendirmeyi amaçlayan çalışmaların yoğunluğunu bir kez daha vurgulayan küresel ölçekteki bir olay. Türkiye yıllardır istikrarlı bir şekilde yapılan doğalgaz teslimatları, Rusya’nın kanıtlanmış bir gaz tedarikçisi olduğunun ve ortaklarına yüksek verimli ve çevre dostu bir yakıt türünü sağladığının delilidir” dedi.

Rusya Enerji Bakanlığı’nın açıklamasında, Rus-Türk işbirliğinin enerji sektöründeki önceliklerinden birinin Akkuyu nükleer güç santrali olduğu kaydedilirken santralin ilk ünitesinin 2023’te açılmasının planlandığını hatırlatıldı.

Novak, başta tarım olmak üzere diğer alanlarda da işbirliğini artırma potansiyelinin olduğunu belirterek, “2019’da Rusya ve Türkiye arasındaki tarım ürünleri ticaretinde önemli bir büyümeyi yakaladık. Tarım ürünleri ticaret yüzde 26.4 büyümeyle 3.8 milyar dolara ulaştı. 2020 Ocak-Nisan döneminde de ticaret artık 1.7 milyar dolara çıkmış durumda, yani 2019’un aynı döneminde göre yüzde 40 artış söz konusu” dedi. (Sputnik) 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)