BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPekcan: Swap için Japonya ile de görüşüyoruz----

Pekcan: Swap için Japonya ile de görüşüyoruz

Pekcan: Swap için Japonya ile de görüşüyoruz
03 Haziran 2020 - 14:08 www.finansgundem.com

Pekcan, "Çin ile swap mekanizmasının kapasitesini artırmamız lazım, Güney Kore, Malezya, Hindistan, Japonya ile de görüşüyoruz" dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çin ile swap mekanizmasının kapasitesinin artırılması gerektiğini, Güney Kore, Malezya, Hindistan, Japonya ile de görüşmeler olduğunu söyledi.

Pekcan TV'de açıklamalarda bulundu. Pekcan açıklamasında "Dengeli ticaret için yerel paraların kullanılması öncelikli olmalı. Yerel paralarla ticaret daha ön plana geçecek. Hem muhattaplarımızla birebir görüşmeler yapıyoruz, hem iş insanlarımızla görüşüyoruz. Bu sürecin swap mekanizmasının harekete geçirilerek, iş insanlarının da işinin kolaylaştırılması lazım. Bu süreçleri takip ediyoruz. Mevcut swap anlaşmalarının daha da aktif hale getirilmesi için çalışmalarımız var. 2019'da yaklaşık 20 milyar dolarlık ticaret yerel parayla yapıldı." dedi.

Pekcan, swap mekanizmasının hızlandırılarak iş insanlarının da işinin kolaylaştırılması gerektiğini belirterek, "Hem Merkez Bankası hem de iş insanlarıyla bir araya gelerek bu süreci takip ediyoruz.
Çin ile zaten bir swap anlaşmamız var, bunun kapasitesini artırmamız lazım. Bu konuda görüşüyoruz. Güney Kore, Malezya, Hindistan, Japonya ile görüşmelerimiz var." dedi.

Habur ve Gürbulak Gümrük Kapıları açılıyor

Merkez bankaları para basımında rekorları altüst ediyor

Bakan Albayrak'tan bankalarla önemli buluşma

Türkiye Bankalar Birliği'nden kısa mesaj uyarısı

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)