BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPedofil milyarderin suç ortağı Paris'te mi?----

Pedofil milyarderin suç ortağı Paris'te mi?

Pedofil milyarderin suç ortağı Paris'te mi?
21 Haziran 2020 - 16:22 www.finansgundem.com

Parasını ve gücünü kullanarak dehşet verici bir çocuk istismarı ağı kuran ve hücre hapsinde gizemli bir şekilde intihar eden Jeffrey Epstein'ın sağ kolu Ghislaine Maxwell'in Paris'te saklandığı iddia edildi

Pedofil Milyarder Jeffrey Epstein’e, seks amaçlı insan kaçakçılığında yardım etmekle suçlanan Ghislaine Maxwell’in Paris’te lüks bir apartman dairesinde saklandığı iddia edildi.

Jeffrey Epstein geçtiğimiz sene taciz mağdurlarının da katılacağı duruşmaya katılmadan önce hücresinde ölü olarak bulunmuştu. İntihar ettiği açıklanan Epstein’in ABD Başkanı Donald Trump’la, ABD’nin Eski Başkanı Bill Clinton’la, İngiltere Prensi Andrew’le ve daha birçok önemli isimle yakından ilişkisi olduğu iddia ediliyordu.

The Sun’ın haberinde, kaçak olduğu bilinen Epstein'in sağ kolu Maxwell’in, ABD’de FBI’ın Epstein’e yönelik sorgusundan kurtulmak için Fransa’da gizlendiği öne sürüldü.

Paris'te lüks bir apartman dairesinde

Paul Sims ve Emma James’in imzasını taşıyan habere göre, 2016’da gözlerden kaybolan 58 yaşındaki Maxwell, Paris’in 8. Arrondissement olarak bilinen seçkin muhitlerinden birine taşındı.

Bahsi geçen lüks mülkün Epstein’ın işiyle bağlantılı olduğu ve Epstein’in seks amaçlı insan kaçakçılığı ağının sürdürülmesi için Maxwell’in mülkü kullanmasına izin verdiği belirtildi.

Mülkün ayrıca, geçen Eylül’de Fransız polislerinin baskın düzenlediği Epstein’in Şanzelize Caddesi’ndeki konutuna 5 dakikalık mesafede olduğu aktarıldı.

Prens Andrew’a da yakınlığıyla bilinen Maxwell, Fransa’nın Mart’ta Kovid-19 tecridini duyurmasından birkaç gün önce Matignon Bulvarı’nda fark edildi.

Fransız vatandaşlığından medet umuyor

Maxwell, pandemi boyunca Paris’te kaldığı ve ABD’de herhangi bir suçlamayla karşı karşıya kalması durumunda iadesinin önüne geçebilmek için Fransız vatandaşlığından yararlanmayı umduğu belirtildi.

The Sun’a konuşan bir kaynak, “Ghislaine, özel müfettişleri kuyruğundan uzak tutabilmek için her ay yer değiştiriyor ve güvendiği bağlantılarının malikanelerinde kalıyor” ifadelerini kullandı.

Suçluların iadesine yönelik yasalardan yararlanabildiği sürece Fransa’da kalmak istiyor ve onu gizli tutmak isteyen geniş bir iletişim ağına sahip. Fransız yasalarına göre, Fransız topraklarında doğan herkes, iddia edilen suçtan bağımsız olarak başka bir ülkeye iade edilmekten korunur. Bu, Epstein ile olan bağlantısı açısından yargılanmayacağı anlamına gelmiyor fakat suçlamayla karşılaşırsa bu Fransa’da olacak, ABD’de değil.

Epstein için reşit olmayan kız çocuklarını ayarlamakla suçlanan Maxwell’in dairesinden dışarı her çıkışında yüzünü sıkıca sarılmış bir fularla gizlediği belirtildi.

Bölgede yaşayan sakinlerden biri, “Fransa’nın korona virüs tecridini duyurmasından hemen önce buradaydı” dedi. Bölge sakini “Nadiren dışarı çıktı fakat çıktığında da yüzünü sıkıca gizledi. Açıkça tanınmak istemiyordu ve kalabalığa karışabiliyordu. Fakat sol elinde kendine özgü, altın yüzüğünü sağ elindeyse daha büyük, daha parlak bir yüzük takıyordu” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Maxwell’in İsrail Büyükelçiliği’nde bulunduğunu iddia edenlerin de olduğu aktarıldı. Daha önce Maxwell’in İsrail istihbaratına çalıştığı da iddia edilmişti. Benzer komplo teorilerinin artabileceği ifade edildi.

Cezaevinde intihar eden milyarder Epstein'a 100 milyon dolarlık dava

 

ABD'li doktor: Epstein’ın ölümünde 'cinayet ihtimali' yüksek

 

Epstein soruşturması altındaki Barclays CEO’sunun istifa etmesi bekleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)