BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPBOC: Libra merkez bankalarının denetimi altında olmalı----

PBOC: Libra merkez bankalarının denetimi altında olmalı

PBOC: Libra merkez bankalarının denetimi altında olmalı
10 Temmuz 2019 - 09:27 www.finansgundem.com

PBOC'den üst düzey bir yetkili Facebook'un kripto parası Libra'nın MB denetimi ve desteği olmadan sürdürülebilir olmayacağını belirtti

Çin Merkez Bankası'ndan (PBOC) üst düzey bir yetkili Facebook Inc.'in yakın zamanda tanıttığı kripto parası Libra'nın para otoritelerinin denetimi altına alınması gerektiğini söyledi.

PBOC ödemeler birimi direktör vekili Mu Changchun, konvertibl bir kripto varlık ya da bir çeşit stablecoin olarak Libra'nın, ülkeler arasında rahatça dolaşabileceğini ve merkez bankalarının desteği ve denetimi olmadan sürdürülebilir olmayacağını belirtti.

Mu dijital paraların borç verme için kullanılabileceğini, para politikasını olumsuz etkileyebileceğini ve volatil yerel paralara sahip ekonomilere kur riskleri getireceğini ifade etti.

Mui Bloomberg'e yönelik değerlendirme notunda ayrıca, Facebook'un para aklama ve terör finansmanı karşıtı sorumluluklarına ve kullanıcıların mahremiyetini nasıl koruyacağına ilişkin net bir taahhütte bulunmadı.

Caixin'de bu haftasonu Mu'nun Libra hakkındaki benzer yorumu yayınlandı: Uzun vadede yuan, konvertibl olmazsa Libra'dan zarar görecektir. Yuanı serbestçe değiştirilebilir hale getirmek bu riski çözer.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)