BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPazar günü yasağı kalkacak mı?----

Pazar günü yasağı kalkacak mı?

Pazar günü yasağı kalkacak mı?
19 Haziran 2021 - 14:22 www.finansgundem.com

Bu hafta yapılması beklenen Kabine Toplantısı'nda düşen vaka sayılarıyla birlikte Pazar günü yasaklarının kaldırılması, sokağa çıkma yasağı saatini ileri alınması gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor

Aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar yapılan aşı sayısı 40 milyon doza ulaştı. Peki bu günlük hayatımıza nasıl yansıyacak?

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, TRT Haber'de şu bilgileri paylaştı:

KABİNEDEN NE KARAR ÇIKAR?
"Aşılamada biliyorsunuz çok iyi bir noktaya gidiyoruz. Hedeflediğimiz nüfusun yarısının aşı olduğunu söylemek mümkün. Özellikle çift doz aşı olan 14 milyon vatandaşımızın çok daha korunaklı olduğunu söyleyebiliriz.

Tabi tüm bunlar ışığında baktığımızda Pazartesi günü bir değerlendirme yapılacak Kabine’de. Rakamlar iyi gitmesiyle birlikte vaka sayısı 5000-6000 civarında gidiyor. Bunlarla birlikte kısıtlamaların azaltılıp azaltılmayacağının değerlendirmesinin yapılacağına inanıyorum.

PAZAR KISITLAMASI KALKAR MI?
Evet bu en çok vatandaştan da gelen talep. Bize de çok fazla miktarda ulaşıyor. Belki pazar günü de cumartesi günü gidi devam edebilir, belki saatler biraz daha gece alınabilir. Gece saatlerinde insanlar daha fazla bir araya geliyorlar. Evlerde bulaşın fazla olduğunu görüyoruz. Evde bulunacak saatler belki 22.00’den 23.00’e kaydırılabilir, sosyal alanlarda açık alanların saatleri kaydırılabilir. Ama özellikle geldiğimiz noktada, aşıda da iyi noktaya gelmişken, bireysel önlemlere daha dikkat edildiğinde daha iyiye gideceğimizi söylemek mümkün.

TEMMUZ AYI NASIL GEÇER?
Çift doz aşı alan vatandaşın sayısının önemli olduğunu düşünüyorum. Başta da söylemiştik aslında, günde 1 milyondan fazla aşı yapma kapasitesi var Türkiye’nin. Hatta bazıları ‘nasıl olur’ demişti. Türkiye aşıda çok deneyimli bir ülke. Aşılamanın bu şekilde gitmesiyle birlikte Sayın Bakanımız ay sonunda rakamların iyi bir seviyeye geleceğini, herkesin en azından ilk doz aşısını olabileceğini söylemişti. Tabi Temmuz ayında bir rahatlama sözkonusu. Bununla birlikte bireysel önlemlerin önemine dikkat çekmek istiyorum.

MASKELER NE ZAMAN ÇIKAR?
En çok karşılaştığımız sorular bunlar. Muhtemelen eğer sonbahar döneminde bu rakamlara erişirsek açık havada maske takmamız gerekmeyebilir. Minibüse, metroya binerken, hastaneye giderken, AVM’ye giderken maske takacağız. Ama günlük hayatta, açık havada maskenin daha az kullanacağımızı söylemek mümkün olacak.

TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK NE ZAMAN SAĞLANIR?
Türkiye için baktığımızda nüfusumuz 83 milyon. Hedeflediğimiz kitle 23 milyon genci bir kenara bırakırsak, 60 milyon ediyor. 60 milyonun içerisinde 50 milyonluk bir rakama ulaştığımızda, toplumasal bağışıklığı uyguladığımızı söylemek mümkün olur. 50 milyonun çift doz aşı olmasından bahsediyorum tabi ki. Yaz döneminin sonuna doğru toplumsal bağışıklığın sağlanacağına inanıyorum. Sağlandığı takdirde bizim Koronavirüsten korunmamız çok daha güçlü olacak. Sırası gelenlerin hiç beklemeden aşı olması gerekiyor. Güz döneminde böylece iyi günleri görebiliriz."

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA
Türkiye, korona virüs ile mücadelede yeni bir döneme girerken, artan aşı sayılarıyla birlikte kademeli normalleşmede bazı tedbirlerin kaldırılması da gündeme geldi.
21 Haziran Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde gerçekleştirilmesi beklenen Kabine Toplantısı'nda kademeli normalleşmede yeni adımların atılması da bekleniyor.

Kabine Toplantısı'nın ardından yapılacak açıklama vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kabine Toplantısı 21 Haziran 2021 Pazartesi günü yapılacak.

PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI KALDIRILACAK MI?
1 Haziran'da yürürlüğe giren kademeli normalleşme ile sokağa çıkma kısıtlaması saat 22.00'den sonra olacak şekilde düzenlenmiş, pazar günleri ise tamamen kısıtlama kapsamında kalmıştı.

Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasının devam edip etmeyeceği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yapacağı açıklamayla belli olacak.

BioNTech aşısı kısırlık yapar mı?

Korona'dan daha bulaşıcı! Bir haftada yüzde 78 arttı...

Yeni bir korona virüs varyantı keşfedildi

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ne yasagı20 Haziran 2021 23:03

    Zaten öyle bir yasak yok ki!

  • mustafa20 Haziran 2021 11:26

    allahın belaları lanet olasıcalar kaldırın yasakları,,,,pazar gününü kısatlamalarınızı lanetliyorum sizleri

  • Arkın19 Haziran 2021 20:29

    Bu virüs haftanın 6 günü bulaşmıyor da sadece pazar günümü bulaşıyor?Avrupa'da millet içiçe maske takmadan maç izliyor.Kaldırın artık sokağa çıkma yasağını millet rahatlasın.

  • Erol g.19 Haziran 2021 16:04

    65 YAŞ ÜZERİ OLANLARIN BIR KISMINA UYGULANAN TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA BINME YASAĞI YA EFENDICE KALDIRILACAKTIR YA DA ANAYASAL HAKLARIMIZ OLAN PROTESTOLAR SONUCU KALDIRILMAK ZORUNDA KALINACAKTIR

  • Hasan 20 Haziran 2021 10:39

    Bu yoruma neden %100 dislike verilir anlamak mümkün değil. Insanların Anayasal hakkını kısıtlamaya kim OK verebilir!!!

  • sedat19 Haziran 2021 15:22

    PAZAR YASAK MI VARDI. HER PAZAR BİZİM MAHALLEDE TRAFİK KİLİTLENİYOR SOKAKTA YÜRÜYEMİYORUZ.